Ida-Marie Isaksson

Har vår luftrenare fungerat?

I ANNONSSAMARBETE MED PHILIPS

För några månader sedan skaffade vi en luftrenare ( Philips Air Combi Serie 3000i 2-i-1 Luftrenare med Luftfuktning) och många har undrat om den fungerat, hur och vad jag tycker. Vi (jag och min sambo) känner faktiskt helt ärligt att den har förändrat våra liv. Sömn är så viktig, vi har haft den i sovrummet och det var helt rätt plats. Jag har alltid med mig min specialkudde när jag reser och önskar att jag kunde ta med mig luftrenaren också. Jag har flera konkreta exempel på varför!

I det förra inlägget förklarade jag att WHO har konstaterat att vår inomhusluft ofta är 2-5 gånger sämre än utomhusluften. Det är något vi märkt tydligt med luftrenaren i sovrummet. När vi slår på den på kvällen går den ofta upp på 7-8 för det är så mycket, damm, kvalster, pollen och föroreningar i luften. Redan efter 2,5 vecka varnade den för fullt dammfilter – jag fick dammsuga bort ett tjockt lager damm som den hade tagit hand om.

Vad det gäller pollenallergi så har det varit den bästa vinningen med luftrenaren. Vi har inte känt av några symptom på pollenallergi på morgonen sedan vi började med luftrenare. Nästäppa, svullna, kliande ögon, tungt huvud – allt det är borta. Man vet också att om man har symptom efter en lång dag ute så kommer de att avta när man kommer in i sovrummet. Sovrummet har blivit en oas. Micke sover ibland med Vincent i gästrummet när han nattsuddar, och då vaknar han upp superallergisk. Så skillnaden mellan rummen är tydliga. Trots att vi sover med öppet fönster – luftrenaren tar bort allergenerna väldigt effektivt.

På min luftrenare finn också en luftfuktare och den tänkte jag att jag skulle ha mer nytta av till vintern när luften är ännu torrare – men av en slump fick jag känna på vad den ger. När vattenbehållaren som hör till befuktaren var slut en kväll och jag inte orkade fylla på den så vaknade jag mitt i natten med rethosta och var helt torr i halsen, jag fick gå upp och dricka vatten för att bli av med den och gick genast och fyllde på behållaren. Så jag kan tänka mig vad mycket nytta den gör vid ex känsliga luftrör som astma och återkommande hosta. Vincent har hållt sig frisk så vi har inte behövt testa den på honom!

Jag har inget negativt att säga om att ha en luftrenare hemma – alla som har besvär med allergi, sjukdom, luftrör etc borde testa. Philips har dessutom en 60 dagars testperiod där du kan testa luftrenaren hemma och lämna tillbaka den och få hela beloppet tillbaka om du inte är nöjd. Det tycker jag riktigt bra!

Hur fungerar luftrenaren?

Den känner av när luften är dålig och sätter då automatiskt igång och renar luften. 99,97% av alla föroreningar filtreras bort. Du kan välja en luftrenare med luftfuktare om det behövs – den känner då av om luften behövs fuktas. Perfekt för astmatiker eller er med torr hy. Den är väldigt tystgående och har sleepfunktion på både display och fläkt. Det finns många smarta funktioner, men den är lätt att använda. Till luftrenaren kopplas en samt app där du kan se luftkvalitet inomhus och utomhus, pollenrapport, samt kontrollera luftrenaren var du än är. Läs mer om ren luft och min samt andra luftrenare från Philips på www.philips.se/renluft

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats