Ida-Marie Isaksson

Sioox på trädäcket för den där naturliga silvergrå färgen

I samarbete med Sioox

 

Grått, friskt trädäck är ju drömmen! Vägen till att få det grått är ofta lång och innebär dessvärre att man undviker att olja in sitt trädäck så att det spricker och torkar. vet ni att det finns det en genväg som heter Sioox?

Det är ett miljövänligt och hållbart impregneringsmedel som med hjälp av kisel får ditt trä att bli silvergrått och vackert. Jag har fått möjlighet att testa det på hela vår altan på baksidan. På fredag lägger vi sista strykningen på vår altan som verkligen var torr och törstig! Det var i grevens tid att vi behandlade den. Efter det väntar vi på regn – som påbörjar processen till det silvergråa. Det kan ta 2-4 veckor och upp till ett år på ställen där regnet inte når.
Detta medel har upp till 12 års hållbarhet – så det är billigare i längden än andra produkter. Det skyddar även mot alger, mögel, UV, smuts, vatten mm. Träet känns lent och friskt utan stickor. En helt fantastisk produkt, jag ser fram emot att visa er resultatet senare!

Här har ni en förebild. Vårt trädäck är relativt nytt och obehandlat. Träet är väldigt gult/rött men börjar skifta i grönt och är fläckigt på sina ställen. Jag vill att det ska bli silvergrått snabbt för att smälta in bättre i naturen och till vår vita fasad, och såklart behandla det för att slippa att det spricker och blir stickigt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marja

    Bra tips! Är er altan delad med utgång från olika rum, eller är det grannen så där alldeles inpå, så man ser rätt in?

    1. idaisa

      Det är gannens altan man ser där. Om alla hade höga staket skulle man tappa den fina utsikten över fälten och även solen, därför är det bestämt i stadgarna att det ska vara så.

stats