Ida-Marie Isaksson

Pollensäsongen är igång

I ANNONSSAMARBETE MED PHILIPS

Jag har vaknat flera veckor nu med täppt, rinnig näsa, torra ögon och hals och tung trötthet i huvudet. Ja, nu är POLLENSÄSONGEN i gång! Och vet ni? Helsingborg har de högsta värden i hela Sverige! Jag är inte ens den som är mest allergisk i familjen, Micke är mycket värre och måste äta mediciner. Han kan bara ta vissa ”svaga” eftersom andra är dopingklassade. Vincent har förkylningsastma som hänger kvar så långt efter att förkylningen släppt som rethosta, samt eksem och torr hy som blivit sämre nu.

Vårt hus känns fullt av allergener och trots att vi just bytt ventilationsfilter så räckter det inte. Inomhusklimatet påverkar allergier och astma enormt och det är där vi spenderar mest tid. Tänk på det här: Vi är supernoga med vad vi äter nuförtiden, vi använder bra krämer och vi tränar som aldrig förr för att vara hälsosamma. Men vår luft då? Vi tar 24.000 andetag per dygn och den mesta tiden spenderar vi inomhus – i dåligt inomhusklimat! Det finns forskning som visar att inomhusklimatet påverkar vår hälsa och livslängd. Inomhusluften kan vara 2-5 gånger mer förorenad än utomhusluften enligt WHO. Hus som byggs nu är så tätade att de har alldeles för dålig ventilation (hela 78 % av småhusen & ca 50% av villorna) Inte så konstigt att de flesta som har astma och allergi är yngre vuxna och barn. Totalt är den nästan 50 % av befolkningen.

Där kan vi faktiskt påverka – genom att förbättra luften vi andas in. Tänk er pollen, damm, matos, ljus & gaser, kemikalier och kvalster i en härlig mix som vi andas in och ut hela tiden, inte särskilt bra. Dessutom kan luften ibland vara torr, vilket bidrar till ännu mer irriterade slemhinnor och torr hud. Ni har kanske känt att ni blir torr i huden i vissa miljöer? Det är dåligt inomhusklimat!

Hur kan man då förbättra sitt inomhusklimat? Jo man kan skaffa en luftrenare!
Den känner av när luften är dålig och sätter då automatiskt igång och renar luften. 99,97% av alla föroreningar filtreras bort. Du kan välja en luftrenare med luftfuktare om det behövs – den känner då av om luften behövs fuktas. Perfekt för astmatiker eller er med torr hy. Till luftrenaren kopplas en samt app där du kan se luftkvalitet inomhus och utomhus, pollenrapport, samt kontrollera luftrenaren var du än är. Läs mer om ren luft och min luftrenare från Philips på www.philips.se/renluft

luftrenare philips

philips-luftenare-luftfuktare

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. idaisa

      Den är väldigt tyst när den går på standardläge och hörs inte alls på ”nattläget” När det blir riktigt dålig luft – tex vid dammpust, matos etc så drar den igång lite mer.

  1. Hanna

    Det låter verkligen bra med en luftrenare. Jag har alltid tänkt att det är värre utomhus så det här var intressant att läsa.

stats