Ida-Marie Isaksson

Min hudvårdsrutin!

Hej på er! Idag livesände jag från min kemiska peeling på Akademikliniken. Så himla roligt, men jag var sjukt nervös innan! Jag gillar ju inte att filma mig själv och jag trodde inte nån skulle vilja titta ? Men det var jättekul, över 1300 har tittat och jag fick en massa roliga frågor! En av dem var vad jag använder för produkter hemma och jag lovade att svara på den i ett blogginlägg. Liven ligger uppe på instagram i 24 h så ni kan fortfarande se den!

Min ansiktsrutin ser ut såhär:

Rengöring:

Oftast duschar jag bort sminket men om inte så använder jag en rengöring från Akademikliniken. Jag borde ha en rengöring i duschen också för det blir inte 100% rent!

Peeling:

Här använder jag milda syror som är till för hemmabruk. (Alltså inte lika starka som de som bara får användas på salong) Dessa använder man som ansiktsvatten på en rentvättad hy. Dem ska inte sköljas bort och huden får genast bättre lyster. Min hud klarar att ha det varje dag men alla är olika. De finns i olika styrkor också. Jag har 10% AHA men man kan börja med en mildare första gången. Min favorit kommer från Paulas Choice (Den blå) Den 8%:iga är i gelform och den varvar jag lite med.

Pure Triple Peel är en mekanisk peeling men har också aktiva enzymer och syror i sig. Den kan man ha som leave-on mask om man är riktigt torr eller har känslig hy som inte klarar mekanisk peeling. Enzymer och syror gör jobbet och det är därför jag älskar dessa peelingprodukter!

Serum:

Att kombinera syra med C-vitamin är en drömkombo för hyn. Huden får en riktigsuperboost! Det hämnar ut hustomten, minimerar och motverkar pigmenteringar med mera. TIPS! Min favvo kommer från Paulas Choice, men denna från Wishtrend är också riktigt bra och prisvärd!

En bra serum är A&O eftersom dem har mindre molekyler och tränger djupare ner i hyn är din fuktkräm. Akademiklinikens Pure Lift Serum är intensivt fuktgivande och har aktiva ingredienser som förbättrar hudens spänst. Doftar helt magiskt!

Dag- & nattcreme:

Just nu är Vitamin 75 Maximizing Cream från Kroeanska Wishtrend the one and only för mig. Det mest fuktgivande jag någonsin provat men ändå en superlätt formula. Den påminner om Cliniques Moisture Surge, fast snäppet bättre. Dessutom så fungerar den extra bra tillsammans med C-vitamin så det blir en trippelboost med syra – c-vitamin och denna! Jag skulle vilja bada i den! ( 20% på Wishtrend på Skincity!)

Ovanpå den smörjer jag med Akademiklinikens Solskydd Day Maximal Sense 50 spf. (Månadens produkter på AK = 20 % rabatt) Superlätt formula som man kan smörja på vad som helst. SÅ VIKTIGT speciellt när du använder syror då man tar bort lite av det egna solskyddet då. Men det är också bra för att skydds huden mot tidigt åldrande pga solen. Denna tub är superdryg. Just nu smörjer jag bara ett tunna lager på äppelkinden, näsan och mitten av pannan då det inte är så mycket sol. Men mycket snart behövs ett större område smörjas! ☀️

Det var min hudvårdsrutin det! Jag har verkligen hittat en bra grund känner jag! Sedan ändrar jag lite beroende på klimatet då det oftast inte behövs en lika fuktgivande dagcreme på sommarens varmaste dagar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka Lindström

    Tycker också att Akademiklinikens SPF 50 är jättebra. Men ibland kan jag känna att det blir lite väääl många lager att smeta på innan man lämnat hemmet om mornarna. Serum, återfuktning, SPF, primer, foundation.. Eller är det bara jag som tar för tjocka lager haha?
    Tack för bra blogg! 🙂

  2. Sonya

    Tack för tips! Nu har jag beställt de två produkterna från Wishtrend! Använder annars Beautee Pacifique som är ett danskt hudvårdsmärke (min salong där jag gör Dermapen säljer det o tipsade mig). Det är mkt aktiva krämer med vitamin A. Gillar oxå Restylane skinboosters o har provat Botox, men halvgillar väl det. Jag är betydligt äldre än dig, tycker kanske inte du behöver så mycket hjälp än, och du är naturligt väldigt vacker! =)

stats