Ida-Marie Isaksson

Jag har testat fillers!

I Samarbete med Akademikliniken

När jag gjorde min första konsultation på Akademikliniken i Helsingborg så hade jag en önskan – att se piggare ut utan att förändra mitt utseende. Sjuksköterskan på Akademikliniken kunde genast identifiera boven i mitt ansikte – en bov som jag aldrig hade sett innan. Nämligen att jag gått ner i vikt och förlorat volym i mina ”äppelkinder”. Det får huden att hänga lite. Jag såg bara trötta ögon med mörka ringar och nasolabialveck (dem som går mellan näsvinge och mungipa) som var kvar trots att jag inte log. Dem kan behandlas för sig men risken är då att man förändrar i ansiktets dynamik och det gillar inte jag.

Före – efter

Hon förklarade att om vi bara ger tillbaka volym i kinderna så kommer ringarna under ögonen bli lite mindre framträdande och huden vid näsan kännas spänstigare. När hon förklarar det blir allt så logiskt och hon visade bilder som gjorde att jag förstod precis. Och visst tusan var mina äppelkinder mycket mulligare och gulligare för bara nått år sedan! Så said and done. Erica injicerade (genom en speciell metod som eliminerar onödiga stick och blåmärken) en filler närmast benet i kinden så att den lyftes lite och det gjorde en enorm skillnad för mig. Jag fick genast mycket mindre ringar under ögonen och med några ytliga stick i nasolabilavecken är de nu mer spänstiga. Det är faktiskt lite som att backa bandet ett par år (pre-barn och sömnbristmani!)

Jag är skitnöjd, och kommer göra om detta nästa gång jag känner att jag vill. Denna filler är dock tålig och håller långe, upp till ett år!

Imorgon vid 14:40 (ca) kommer jag att göra en live på instagram medan jag får en kemisk peeling på Akademikliniken. Om ni har några frågor får ni gärna komma in och ställa dem!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika

  Hej! tycker du är jättefin både innan och efter =) hade tankar om att testa precis samma men är för rädd att jag ska fastna och aldrig bli nöjd. är 36 och har fin hy tack o lov. svårt det där med att sätta gräns och när man är 50 år så finns ju linjer i ansiktet. vill inte se slät ut då . Tycker du är en jättesöt och fin tjej ! hoppas du inte ser allt som ”fel” <3

  1. idaisa

   Tack snälla! Jag är nöjd i grunden, och jag funderar precis som du – ordentligt på varför jag gör det innan. Det är bra, det ska inte göras för att man mår dåligt för stunden eller har någon fix idé. Jag hade gått ner i vikt (för några år sedan) och det var min orsak. Sen är jag också nyfiken på vad det finns för metoder att ”sakta ner” hudens åldrande lite och framförallt underhålla den på bästa sätt! Har själv varit sugen på att jobba med detta faktiskt! Kram på dig och tack för dina fina och peppande ord <3

  1. idaisa

   Det är två olika sorters Restylane (olika för olika områden/djup)
   1 ml kostar 3500-3900 kr beroende på vilken sorts filler samt område. Vid köp av flera ml finns paketpriser.

  1. idaisa

   Hej Lina!

   Erica på Akademikliniken har svarat på dina frågor:

   Vanliga: Blåmärken, inflammation (svullnad, ömhet, rodnad, klåda)
   (Jag fick inga blåmärken tack vare metoden de använder når de sticker och blev lite svullen dagen efter, men inte märkbart)

   Mindre vanliga: klumpar, migration av material, inkapsling
   Ovanliga: Allergisk reaktion (på lidokainet), infektion, långvarig svullnad

   1 ml kostar 3500-3900 kr beroende på vilken sorts filler samt område. Vid köp av flera ml finns paketpriser.

stats