Ida-Marie Isaksson

Natural Cycles Q/A

I annonssamarbete med Natural Cycles
Som jag har berättat på instagram så är jag en av dem som aldrig har kunnat äta vanliga p-piller. Jag fick prova p-plåster & nuvaring. Tillslut slutade jag helt och nu har jag inte använt preventivmedel på många år för att jag helt enkelt inte tycker att det är värt allt lidande för mig. Det enda positiva med preventivmedel var att jag hade koll när mensen skulle komma och det tilltalade mig när jag fick chansen att testa Natural Cycles.Du kanske har har hört i media att några kvinnor blivit gravida trots att de använt appen. Det är ju faktiskt så att inget preventivmedel är 100% säkert. Man bör förstå att det alltid är lika viktigt att följa instruktionerna. Får man en röd dag måste man helt enkelt använda kondom, är man sjuk eller bakfull fyller man i ”avvikande” temp. Natural Cycles är hur som helst 93% effektivt för en typisk användare.
Här kommer en Q/A för er som hade frågor på Natural Cycles! Alla svar är hämtade från NC’s hemsida.
Längst ner finns ett erbjudande för de som är sugna på att testa!

 

 


Info: Natural Cycles är ett naturligt och certifierat preventivmedel utan biverkningar som lär dig att förstå din kropp bättre. Man måste vara 18 år för att använda Natural Cycles och det skyddar inte skyddar mot könssjukdomar

Vad gör NC?
Ingen menscykel är den andra lik. Men oavsett hur din unika cykel ser ut kan du bara kan bli gravid 6 dagar per cykel. NC hittar de här dagarna åt dig. Du måste få in en rutin, och mäta så ofta som möjligt genom att mäta din temperatur på morgonen och fylla i värdet i appen som sedan visar om du har en röd eller en grön dag, på så sätt vet du om du behöver använda skydd. Du mäter din temperatur på morgonen direkt när du vaknar, innan du kliver ur sängen. Din temperatur är en indirekt mätning av dina hormonnivåer och den information som appen behöver för att effektivt kunna analysera din cykel och visa dig om du har en röd eller grön dag.
Hur fungerar NC?
Under din menstruationscykel höjs och sänks din temperatur, vilket beror på hormonförändringar i kroppen. Natural Cycles algoritm analyserar din temperatur och tar andra faktorer såsom spermieöverlevnad, temperaturfluktuationer, tidigare cykler och cykelvariationer i beräkning för att fastställa huruvida du är fertil eller inte och för att därmed kunna beräkna dina röda och gröna dagar. Frivilliga LH-test (ägglossningstest) kan hjälpa appen att precisera din ägglossning och fastställa dessa dagar.
Vem är NC bra för?
NC rekommenderar appen till kvinnor mellan 20 och 40 år, som är i en fast relation, bekväma med att använda skydd (kondom) på röda dagar, samt inte har något emot att mäta sin temperatur på morgonen. Ju bättre det passar din livsstil, desto mer får du utav att använda appen. Du kommer snart att se att en liten vana som att mäta din temperatur varje morgon gör det möjligt för dig att lära känna din kropp samtidigt som du kan njuta av att kunna använda ett preventivmedel utan biverkningar.
Hur säker är NC jämfört med andra preventivmetoder?
Vad kan påverka min temperatur?
Din temperatur kommer att avvika om du känner dig sjuk, bakfull eller har sovit 2 timmar mer eller mindre än vad du brukar. Appen upptäcker ofta en avvikande temperatur automatiskt men om du har dessa symptom kan du markera det manuellt i appen genom att trycka på ’Avvikande temperatur’. Appen kommer fortfarande att fungera effektivt och tar med temperaturvariationer i beräkningen, men du kan få några fler röda dagar.
Vad är röda dagar?
I genomsnitt har du cirka 10 röda dagar under en menscykel. Du och din partner bör vara bekväma med att avstå från sex eller använda skydd som t.ex. kondom under dessa dagar för att effektivt förhindra en graviditet.
Jag har oregelbunden menscykel, passar verkligen NC mig?
Det är ganska vanligt att ha oregelbundenheter, särskilt om du nyligen har använt hormonella preventivmedel. Natural Cycles algoritm tar faktorer såsom cykelregelbundenhet och temperaturfluktuationer i beräkning när den analyserar din unika cykel och beräknar din prognos. Det kommer fortfarande att vara effektivt, men du kan få fler röda dagar. Det är anledningen till att Natural Cycles kanske inte kommer att vara optimalt som preventivmedel för kvinnor med väldigt oregelbundna cykler. Men genom att följa din cykel kommer du att ha en fullständig överblick över hur just din unika cykel fungerar och kan även få reda på vad som orsakar dessa oregelbundenheter genom att anteckna dina symptom eller diskutera det med din läkare.
Är NC något för mig?
Natural Cycles är till för kvinnor som letar efter ett effektivt och naturligt preventivmedel och vill förstå hur den egna kroppen och cykeln fungerar.
‟Natural Cycles är till för kvinnor som vill ha ett effektivt och naturligt preventivmedel”
Ju bättre Natural Cycles passar din livsstil desto mer kommer du att få ut av det. Du kommer snart att märka att en enkel rutin som att mäta din temperatur varje morgon innan du kliver upp ur sängen kan göra stor skillnad.
Även om det är en ny rutin för dig att mäta temperaturen varje morgon kommer det snart att bli en naturlig del av din vardag, lite som att borsta tänderna på morgonen. Det är dock bra att tänka på att både du och din partner bör vara bekväma med att använda skydd på röda dagar eftersom det är ett delat ansvar.
Mät inte din temperatur när du är sjuk, bakfull eller har sovit dåligt. Vi vet att alla kan ha en sen kväll då och då, dricka några glas vin, resa eller göra annat som påverkar dygnsrytmen – det lägger vi oss så klart inte i. Men kom ihåg att Natural Cycles kommer att fungera som bäst om rutinen med att mäta din dagliga temperatur passar ihop med din livsstil.
Natural Cycles är ett naturligt och certifierat preventivmedel utan biverkningar som lär dig att förstå din kropp bättre. Man måste vara 18 år för att använda Natural Cycles och det skyddar inte skyddar mot könssjukdomar
Läs mer om Natural Cycles testa få ett erbjudande här

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats