Ida-Marie Isaksson

Under the surface – a breakdown


Hej vänner!

Igår hade jag en riktigt jobbig dag då jag bröt ihop totalt. Jag har ju haft huvudvärk i veckor nu och knappt orkat ta hand om V vissa stunder. Fruktansvärt jobbigt både fysiskt och psykiskt. Det är pga den nya smärtrehabiliteringsprogram jag börjat på, träningen där. Igår satte min naprapat stopp, det funkar inte.  Träningen måste göras om och jag måste ha behandlingar vid varje träningstillfälle. Jag fick tid hos läkaren idag och har just fått ännu en omgång kortisonsprutor i nacken. Smärttilståndet och inflammationen måste liksom brytas för att jag ska kunna träna, och för att bli av med smärtan och inflammationerna måste jag träna. Moment 22. Igår fick jag en behandling som fick mig att börja gråta och jag är fortfarande helt gråtfärdig. Det kommer att bli fler såna, ca 3 dagar i veckan. Idag fick jag en stötvågsbehandling på korsryggen, som att slå med en hammare i ultrarapid. Det är inte lätt, men jag har inget val. Dags att ta i med hårdhandskarna! 

So yesterday I had a total breakdown. I’ve had migraine for weeks now and sometimes so bad that I havent been able to take care of my own son. It feels awful both physically and psychologically. It’s because of the pain-programme I’ve just started in order to get control of my cronical pain. Or more exact the workout. Yesterday my trainer put a stop to it and decided to do something. It doesnt work neurologically. The workoutplan is now redone and I’m getting treatments with every workout. Today i got to see the doctor again and got new cortisone shots in my neck. I need to stop pain and inflammation asap in order to be able to work out. And I need to work out to get rid of the pain. Catch 22. Yesterday I got a Treatment that got me crying (and i don’t cry of pain easily) and today I got a shockwave treatment vest described as a hammer in ultrarapid on my sacrum. Not nice. But It’s not gonna be easy. Time to beat this!

So this is what’s going on under the ”surface” in my life. This is why i love my job so much, it gives me escape and energy! I love you guys!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Adina

  Du är så otroligt stark som går igenom allt det här! Det måste vara fruktansvärt att behöva ha så ont som du har, speciellt när du har ett litet barn att ta hand. Hoppas att du en dag slipper smärtan <3

 2. Linda

  hej fina du, vill bara säga att du inte är ensam. Visserligen har jag inga barn att ta hand om men jag precis som du lider av kronisk smärta. Och vissa dagar blir det så att man bryter ihop totalt.

 3. Karin

  Men fy så jobbigt. Jag lider verkligen med dig! Jag har ofta problem med huvudvärk och axlar, och det är himla jobbigt men det beror på mina tunga bröst och det är ju naturligtvis inte på samma sätt som för dig. Det verkar vara fruktansvärt det du har, både fysiskt och psykiskt. Jag menar, du gör ju allt du kan och tar all den hjälp du kan få, och ändå verkar det inte bli bättre. Så himla tungt! 🙁

  Skickar styrkekramar till dig och hoppas att det så småningom ger resultat, allt det jobbiga du måste utsätta dig för!
  Kram Karin

stats