Ida-Marie Isaksson

det gör ont.

   
 
God morgon! Trött mamma som tittar in här. Vi har delat på natten för att sitta med en otröstlig och orolig liten kille som vill vara nära nära. Besöket på barnakuten igår blev relativt kortvarigt och det mesta såg bra ut förutom tempen och halsen som var väldigt röd och full av beläggningar. Och vi misstänkte just halsont. Vi fick lite nya ordinationer på febernedsättande och sedan fick vi åka hem. Febern gick ganska fort ner men lilleman har förfärligt ont i halsen och har under natten fått utslag (höstblåsor?) runt munnen på utsidan. Så fort han sväljer så skälver han. Det är svårt att få i honom mat och vätska men vi kämpar på. Usch vad man tycker synd om honom, det gör ont att se honom ha så ont. Är det någon som har tips på vad som lindrar blåsor och halsont på småttingar?

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hannah

  Usch, stackars stackars liten 🙁 det är fruktansvärt att se de små lida :/
  För en månad sedan åkte vår son (10mån) på höstblåsor. Han åt inte på tre dygn och mådde fruktansvärt rent ut sagt. Vi fick då lite tips från olika håll för att försöka dämpa blåsorna i munnen som sägs vara de värsta för dem. Det bästa tipset vi fick var att dela upp en dagsdos av flytande alvedon, 2,5ml/varannan timme tillsammans med ngt ”kladdigt” såsom; yoghurt, kvarg, nyponsoppa, allt man kan tänkas lägga sig som en hinna i munnen så att alvedonen kan få verka och stanna kvar lite. Hoppas lilleman kryar på sig snabbt! Tack för en bra blogg med inspirerande tips 🙂

 2. Hannah

  Usch, stackars stackars liten 🙁 fruktansvärt att se de lida.
  Vår son (10mån) åkte på höstblåsor föra månaden och åt inte på 3 dygn. Vi fick då tipset att dela upp dagsdosen av den flytande alvedonen, i vårt fall va det 2,5ml varannan timme. Detta skulle man då blanda ut med något som skulle kunna stanna kvar i munnen ett litet tag såsom; yoghurt, kvarg, nyponsoppa, glass.. Ja vad man har hemma, dock undvika det syrliga. Kanske kan vara till någon hjälp om det går så långt att han inte äter. Lycka till!

 3. Therese

  Åh stackars liten 🙁 Ett tips är att skära ganska stora gurkstavar och ställa dem i ett glas vatten i kylen så de blir riktigt kalla. Gott för dem att suga på när de gör ont. Kylan hjälper och gurka har mkt vätska. Stor kram och krya!

 4. Sanna

  Men lilla vän, hoppas han bättrar på sig snabbt och att ni föräldrar får tillfälle att vila idag. Har tyvärr inga tips då min lilla än så länge ”peppar peppar” klarat sig från sjukdomar. För övrigt så älskar jag din blogg, har en son som är några veckor yngre än V(han var beräknad två dagar efter ni hade bf om jag minns rätt, men sen hade ju V lite bråttom ut medans min son valde att stanna inne fyra dagar extra) så det är så kul att läsa din blogg!

 5. Louise

  Tog dom Strep-A på honom? Kan ju vara halsfluss som spökar? Annars är det kall/varm dryck som kan hjälpa lite.. Blåsorna kan ju vara en virus, precis som du skriver, och då är det inte mycket att göra än att vänta ut det. Nu vet jag ju inte hur blåsorna ser ut, men annars går mina tankar mot herpes eller impetigo? Det är hemskt när dom små har ont och mår dåligt, man har nog aldrig känt sig så hjälplös! Lycka till och hoppas att Vincent mår bättre snart!

stats