Ida-Marie Isaksson

skickade till akuten igen

by-heritage-bed

Sängkläder, pyjamas & snutte från By Heritage

Igår blev vi inskickade till akuten igen. Vincent hade så fruktansvärt ont och bara grät och klagade trots att han hade full dos smärtstillande. Dessutom hade han utslag över hela kroppen och blåsorna hade spridit sig även till händer, fötter och öron. Detta är ju fullt normalt för höstblåsor så vi vände oss till VC för att få lite råd hur vi skulle kunna lindra. De hade inget att komma med men läkaren ville absolut att vi skulle åka in till akuten för koll. Jaja, då kan man ju inte direkt strunta i det och stanna hemma heller, ”tänk om” det skulle vara något annat. Jag vet att det inte finns några mediciner som lindrar höstblåsor, och på akuten är man sällan så bra på husmorstips.  Det var det jag hoppades på att få på VC hehe. Men det vara bara att åka in och få konstaterat att det var höstblåsor av en barnläkare och sedan åka hem igen.
(Bemötandet på barnakuten i Hbg är för övrigt kanon, blir så sugen på att börja jobba!)

Tack och lov så verkar det ha stagnerat lite nu för Vincent har sovit ganska okej inatt och har lite bättre energinivå. Kall yoghurt och frukt går ner. Tusen tack för ERA tips, det är dem som har varit de bästa. Jag ska sammanställa dem i ett inlägg sedan så att man kan hitta tips om man någon gång skulle behöva.

Nu nappar V I SIN SÄNG, första gången på 2 dagar…  Jag ska passa på att fota min shopping från Göteborg, nyfikna kanske?

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Finns något som heter aftamed receptfritt på Apoteket. Jag fick något liknande som Vincent och det var hemskt. Aftamed var det enda som hjälpte. Lägger sig som en skyddande hinna över blåsan så att det inte svider (hade bara inne i munnen) så man kan äta och dricka utan att det gör ont. Bad även om att få xylocain gelé på akuten att gurgla med (fick med mig en halvfull flaska, haha). Vet inte vad man får använda till barn men det går ju att kolla upp på fass. Lycka till ich hoppas det går över snart!

  2. BeaS

    Men usch! Stackars liten. Vår lille H hade höstblåsor för några veckor sedan och har nu börjat tappa några fingernaglar vilket tydligen kan hända. Även H’s pappa blev smittad och att vara vuxen och få det var ju inte direkt någon höjdare heller. Hoppas ni kryar på er snabbt. Kram

  3. Linnéa

    Krya på lilleman. Hemskt när ens barn inte mår bra. Jag är glad & tacksam varje dag mitt barn mår bra.
    Väldigt nyfiken på shoppingen såklart 🙂

  4. Anna

    Stackars liten, vad tråkigt att han inte mår bra. Visst känner man att man gärna hade tagit allt det jobbiga i deras ställe. Hoppas att det vänder nu och att han snart är pigg igen. Kram och krya!

stats