Ida-Marie Isaksson

CeraWand locktång / Hur jag lockar mitt hår

cerawand 1

Ett julklappstips!

Jag får ofta frågor om hur jag får till min lockar. Jag har skrivit om det förut och jag använder fortfarande samma locktång. Nämligen CeraWand 25-38 mm. Den är den bästa locktång jag har provat och riktigt prisvärd, den kostar bara 400 kronor. Billigt! Den blir snabbt varm och man kan ställa in den upp till 220 grader. Den är effektiv och det går att locka stora hårpartier i taget om man som jag vill ha ganska mjuka lockar. Och de stora lockarna håller bättre jämfört med de locktänger jag provat tidigare. Ju större diameter desto svårare att få det att hålla. CeraWand finns också i 19-32 mm om man gillar mindre lockar eller har mindre hår. Jag har faktiskt just klickat hem den mindre locktången också!

Så gör jag mina lockar med CeraWand:

– Dela håret. Jag delar mitt underhår och överhår i 2-3 delar. Jag börjar med underhåret och lockar det i ca 4-6 delar. Högre värme och ända upp i rötterna på det understa håret. Till värmeskydd använder jag Moroccanoil Heat Styling Protection, det är ett väldigt lätt värmeskydd som gör håret mjukt.

– Locktångens position. Jag lockar håret ut från huvudet och med locktångens tjocka del närmast ansiktet, toppen av locktången håller jag snett neråt bakåt. Då blir lockarna  som på bilden ovan. Om du vill ha mer runda lockar kan du hålla locktången mer horisontellt.  Du ska behålla greppet på hårslingan medan du rullar upp den, det tvinnar sig lite och så ska det vara. Jag lockar oftast bara nedre delen -av mitt hår eftersom det passar min huvudform, underhåret lockar jag mer eftersom det inte syns så väl och ger resten av håret volym. Jag räknar till ungefär 10 innan jag försiktigt låter locken ramla av staven. Sedan håller jag den gärna ihopklämd medan den svalnar lite (beroende av hur mycket tid jag har)

– Överhåret.  Samma procedur här. Jag fäster underhåret med en klämma och lockar resterande lite mer noggrant. Toppen vinkar jag lite mer nedåt för att inte få en så stor kontrast mellan det raka håret upptill och lockens början. Där får man testa sig fram.

– Svalna, fixa & finish.  Det är väldigt viktigt att då låter håret svalna innan du rör håret. Det är då lockarna formas. Sedan borstar jag igenom det eller drar fingrarna genom det, smaken bestämmer. Sist sprayar jag ev ner lite lösa hårsmån. Jag gillar inte att spraya lockarna då det gör mitt hår tungt, men det är också individuellt.

Voila!

LOVE I

cerawand 3

cerawand 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats