Ida-Marie Isaksson

week by week: 37

vecka37

Gravid i vecka 37

Herregud. Jag är i vecka 37! Det går så fort att jag inte hänger med riktigt… nyss var jag ju i vecka 30? Får fortfarande en chock varje gång jag ser mig själv i spegeln! ”Vilken kagge!!!!” konstateras flera gånger om dagen.

Lilla pyret därinne är nu ca 47 cm lång och väger 2,8-3 kg. Det börjar bli trångt och rörelserna kan ändra karaktär till mer bökande än kickade och hålligång. H*n har hittat revbenen nu och tycker om att glida över dem. Inga hårda sparkar alltså, och jag hoppas att det är lite trångt för det. Det känns att pyret väger en del just nu och det trycker nedåt och sticker lite. Bland känns det som att man ska kissa på sig. Många konstiga nya känslor. Känns att det börjar närma sig förlossning.

Jag då? Vill inte fråga för jag vill helst svara jo det är toppen. För det är lite så jag känner. Men jag ska inte framställa graviditet på ett snedvridet sätt heller. Det är ingen dans på rosor. Mentalt mår jag så bra man kan må, helt underbar känsla. Jag är inte less (inte så värst) och har inget hormonhumör. Och jag sover tack och lov relativt bra. Sedan har vi foglossningen som tagit ny fart, den överlever jag. Men det där blodtrycket måste jag vara försiktig med. Det för bland annat med sig huvudvärk och lite yrselliknande känslor. I måndags kunde jag bara ligga ner. Jag åt middag liggandes. Jag kan bli andfådd av att titta på tv, det är skumt. Mitt hjärta jobbar för hårt helt enkelt. Men annars är det topp! Bebisen mår alldeles utmärkt.

Imorgon ska jag till BM igen, då hoppas vi trycket ligger kvar eller har sjunkit. Annars vette tusan!

Jag glömde bort vilket år det var när jag skulle skriva på ett papper häromdagen. Fick fråga en undersköterska. Snälla säg att det är normalt?

Boar fortfarande men börjar få slut på saker att göra.

Magen har exploderat lite. Den är badbollssize på kvällarna. Inga bristningar ännu men det kliar och sticks en del i huden.

Gravidsymptom jag är SÅ TACKSAM att jag har sluppit hittills: Halsbränna, illamående och vätska i händer/fötter.

Stokkestolen är monterad och den är bara helt sjukt snygg och praktisk!

BB-väskan är i princip packad. Ska komma ihåg att skriva ner det jag packat och skriva ett inlägg om det.

Idag fick jag ett mail som gjorde mig så glad och förväntansfull. Möte nästa vecka. Berättar såklart mer när jag kan!

Under kategorin ”my pregnancy” hittar ni mer om min graviditet!

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. AAZL

    Ja gud, minnesförlust är helt normalt 😉 Vänta tills bebisen föds då blir det ännu värre 🙂 Och andfåddheten är också helt normalt, lite obehagligt ibland men jag tycker det beror på hur bebis ligger också. Snart är vi i mål 🙂

stats