Ida-Marie Isaksson

Så hjälper du kvinnorna i Kongo

dr-Mukwege

Var det någon som såg Skavlan igår? Och denna man, vilken man. Dr Denis Mukwege gör ett sånt beundransvärt jobb, så otroligt osjälvisk. Vi såg och blev så illa berörd av historierna han så öppet berättade. Kvinnor & barn våldtas och skändas fruktansvärt, det handlar om pengar och naturresurser. Naturresurser som vi i väst brukar.

Jag ville veta hur man kan hjälpa och blev lite förvånad att de inte konkret presenterade hur: som tur är så tänkte min chef samma sak och länkade ett inlägg hon skrev om saken förra året. Här är en artikel skriven i Läkartidingen av Magda Gad och Niklas Hammarström om vidrigheterna som pågår i Kongo (varning för stark text) och här hittar du också info om hur du kan hjälpa kvinnorna i Kongo.

Och hur hemskt det än är å tänker jag avvända sista stycket i Charlottas text från 2013:

Vore det inte fantastiskt om vi gemensamt kan hjälpa och faktiskt förändra livet för dessa överlevande offer? Jag säger bara: Tänk om det varit du. Eller DIN treåriga dotter som blivit så brutalt våldtagen att underlivet trasats sönder. 

Dela gärna detta inlägg via Facebook (knapp nedanför)! Sharing is caring…

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats