Ida-Marie Isaksson

week by week: 27

DSC_0106-2

Vecka 27. Det är inte så mycket som förändrats sedan förra veckan, men det blir mer och mer verkligt för varje vecka. Och magen växer som ni ser.

Mini är nu ca 34 cm lång från huvud till tå och bör spräcka kilovallen denna vecka. Huden börjar bygga upp ett skyddande lager av fosterfett och underhudsfett börjar tillkomma. Huden är stor i förhållande till barnets kropp och det kan jag intyga då de prematurer jag har vårdat alltid ser ut som små bekymrade farbröder med rynkor i pannan. Ögonfransarna är nu fullt utväxta. Mini tränar jujutsu därinne och bökar runt väldigt mycket, eftersom moderkakan ligger inåt mot ryggraden så känns och syns det väldigt tydligt. Den senaste veckan känner jag också att mini lägger sig på höger sida och trycker upp något i mina revben, alltid när jag sitter vid datorn och jobbar. Trevligt. Så fort jag sitter stilla så sätter mini igång med stök och bök, och det är så otroligt mysigt. Då vet jag att h*n mår bra därinne. Jag har börjat få svårt att sova sådär halvt på mage som jag brukar, mina två långa boyfriend-pillows som jag hade efter axeloperationen kommer väl till pass. Jag har börjat med akupunktur för foglossningen och även köpt ett bälte. Jag testade det kring va 14 men då fick jag mer ont, nu hoppas jag att det fungerar bättre. Jag har svårt att sitta i soffan och kan inte lyfta upp mina egna ben när jag sitter eller ligger. Lite besvärligt. Dock så sitter jag inte ner så himla ofta 🙂 Idag närjag hade en lite fotosession så upptäckte jag att jag blev galet andfådd av att bara huka mig ner. kondisen är long gone! Jag har gått upp ca 7 kg och borde ta det lite lugnt med godiset, men det är ju så himla gött! När jag packade upp min garderob upptäckte jag att jag kommer i flera av mina gamla jeans, tur jag provade för jag trodde den tiden var över för gott. Har tyckt att det har varit lite jobbigt att tappa kontrollen även sin egen kropp, så att komma i vanliga jeans var bra för självkänslan. De går såklart inte att knäppa, men det löser jag med en gummisnodd och en hippsy över. (supertips!!)

Jag är i en otroligt bra sinnesstämning. Jag är lycklig, förälskad, hyfsat energifylld och glad. Det känns som att alla bitar har fallit på plats och det är ofattbart hur bra vi har det tillsammans M och jag. Jag har min krämpor men det överskuggas av lyckan i att ha det så bra. Vi är lyckligt lottade! Nu börjar jag längta så smått.

Vi har ju inte köpt så mycket babygrejer ännu. Men nu känner jag att jag vill börja fixa med barnrummet så nu är möbler och lite tillbehör beställda. Babynest och åkpåse är fixat.

I helgen får vi besök och på söndag är en trip till Ullared inplanerad. Jag har fått många tips från mammor häromkring att det är ett bra ställe att åka till när man ska ha bra märken till bra pris. Jag längtar! På listan står förbrukningsmaterial, babygym, babysitter, amningspump, flaskor och tillbehör, bodys & pyjamaser till den första tiden hemma och annat smått och gott. Vi är av den inställningen att vi inte ska köpa för mycket krafs, men vad är det egentligen?

Är det någon har som köpt babygrejer på Ullared, har ni några tips? Vad klarar man sig inte utan? Vad är ert bästa fynd? Vad blev aldrig använt?

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. idamarieisaksson

  Ja det har jag funderat mycket på. Jag kommer att ha en bärsjal när jag går hemma. Men ute ska det vara lätt att ta av&på och det ska också passa min smak, annars kommer jag inte att använda det (jag känner mig sjävl väl). Och sedan ska ju M kunna ta på den enkelt också, han kan knappt vika ett lakan så en bärsjal är inte aktuellt där.. haha! Hoppas allt är bra med er! Kram

 2. idamarieisaksson

  Hej! Tack för dina tips, ska skriva ner dregglisar på listan. Vi har ju ganska nära dit så vi kommer nog att åka en till vända när man behöver lite mer grejer när bebisen växt. Men spylappar kan man väl aldrig ha för många? 🙂 Kram!

 3. Anna My

  Jag var själv lite besviken när jag kom till Ullared. Det enda jag kom hem med var en babysitter från Babybjörn som var ca 400 kr billigare än i vanlig butik. Men annars tycker jag inte det var mycket ”märkesgrejer”.

 4. Stina Theresa Karlsson

  Vi köpte en hel del när vi väl väntade vår lilla tös. En del nödvändigt och en del saker som vi knappt använt.
  Användbart:
  Tvättlappar/våtservetter (bunkra!)
  Skötbädd till skötbord
  Sängkläder till både vagn och spjälsäng
  Dregglisar
  Babygym
  Babysitter
  Badbalja
  (Och om ni vill ha framförhållning..)
  Hoppgunga
  Bumbo
  Cd-skivor med barnlåtar

  Mindre användbart:
  I vårt fall så blev våtservetterna oanvända då vårt skötbord står bredvid handfatet i badrummet så vi väljer tvättlappar och ljummet vatten framför våtservetterna, men det är ju individuellt. 🙂
  Sittdelen till badbaljan, i början ville vi inte släppa taget om henne när hon badade då hon lätt gled ner i vattnet, sen upplevde vi det som om att hon fick ont av att sitta på den. 🙂

 5. Izabelle

  Hejsan!
  Jag fick en dotter i maj och var på Gekås och handlade ett startkit =)
  De är verkligen superbra på babyartiklar och baskläder. Ett tips är att inte köpa för mycket kläder till de första veckorna, som vi gjorde. Satsa på flera sparkisar samt omlottbodysar. Man vill inte hålla på att krångla för mycket med påklädningen när de är så små utan satsa på praktiskt och bekvämt. =)

  Det jag inte skulle klarat mig utan och som jag köpt på Ullis är:
  Amningskudde – GULD för trötta armar och axlar. Använder den än idag när jag flastmatar.
  Babynest
  Amningspump
  MAMs mininappar 0-2 mån. Alla andra var så stora att de nuddade näsan
  Babymonitor
  Babygym och babysitter. Varvar man mellan dessa två kanske man får en lugn stund då och då 😉

  Lycka till! Ska bli så skoj att följa graviditeten =)

 6. sara

  Du är så otroligt vacker!
  Det är lika underbart varje dag att kika in på din blogg och höra allt skoj som händer i ditt liv.Har följt dig sen du startade din blogg och det är ju ett tag sen nu haha den blir bara bättre och finare
  du verkar vara en underbar person med ett gott hjärta.
  Njut av din graviditet och oroa dig inte av kilona dom kommer rinna av dig.. Det kan vara mycket vätska som du tror är ”fett”…
  Ha en underbar kväll
  Tack för en fantastisk blogg

 7. Wick

  Ja ska också dit på söndag.. Men ja bor ju nära.. 30min med bil 😉

  Jag är i vecka 29 nu och har fått upp 12 kilo!! Oooooppppps.. Men som sagt. Mat är gott haha!!

  På gekås har dom i princip ALLT..
  Ja va tvungen att åka dit för att reka lite innan men nu vet ja vad vi ska köpa på söndag.
  • badbalja med liggdel
  • babybjörn sele (om den ergonomiska finns)
  • nässug
  • termometer
  • flaskor
  • babysitter

  Pump finns att köpa där tex.. Kläder!!
  Ja allt..
  Happy shopping!!

 8. Sofia

  Vad kul att du ska till Ullared på Söndag, jag ska dit nästa fredag och har också planer på att shoppa en del babysaker. Hoppas att du hinner med ett litet inlägg om din shopping innan dess 🙂 Är inte heller mycket för krams men har flera vänner som handlat babygrejer där och de säger också att det är bra att köpa ex bassaker där. Har varit där flera gånger innan men inte handlat babysaker.
  Är någon vecka efter dig men tänkte invänta att köpa så mycket tills jag vet vad som finns i Ullared. Men börjar ju längta så galer mycket efter att få shoppa babysaker.
  Ha det bra kram Sofia

stats