Ida-Marie Isaksson

Week by Week: 26

DSC_0418

Veckorna bara springer iväg och igår var jag på mitt första av de mer kontinuerliga kontrollerna hos min barnmorska. Jag är nästan halvvägs inne i sjunde månaden, herregud! Bebis är ca 23 cm lång mellan huvud och stjärt och väger 8-900 gram.  SF-mått och puls var helt normalt enligt min barnmorska. Mini växer fint och eftersom moderkakan ligger i bakvägg så känns h*n väldigt tydligt. Hon förklarade hur man känner skillnad på ex huvud och kropp och berättade hur h*n låg just då. Mini är väldans livlig och gör sig påmind mest hela tiden nu, jag älskar det. Det är helt underbart mysigt. På kvällarna när jag ska sova är det som mest hålligång och man kan se med blotta ögat hur h*n häver sig från sida till sida och grejsar runt med armar och ben. H*n har hittat en ny favoritplats att lägga sig och det är långt till höger, nästan på sidan av magen, sedan pressar h*n upp mot mina revben. Inget som gör ont (än), det känns mer som att någon är ivägen när jag vill sjukna ihop.

Mitt järnvärde har normaliserats och det känns verkligen. Jag är mycket piggare och däckar inte längre lika snabbt på kvällarna. Foglossningen har varit brutal under flytten, så jobbig att jag vissa dagar inte kunde lyfta mina egna ben. Men två dagars vila har gjort underverk och nu känns det som att jag kan börjar försöka med träning t.om. Jag är så glad för det!

Iom att vi flyttar in så kan man säga att jag börjat boa. Dock har jag inte börjat med något barnrum ännu, det får bli ett senare projekt. Jag har kollat lite möbler och tillbehör och börjat beställa så smått. Ni får se allt eftersom det anländer.

Jag har inga cravings eller onormala grejer för mig och har väl inte haft det på hela tiden egentligen. Mitt humör är stadigt och lugnt. Jag har fortsatt många sammandragningar, flera i timmen, men inget som gör ont eller är jobbigt. Min hy är rätt dålig och jag får många små orenheter, den är  lite livlös tycker jag. Inget glow här inte. Men det beror nog på väderomställningen också.

Så ja, det rullar på! Hur mår ni i era graviditeter?

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Härligt att du mår bra! Jag väntar tvillingar och magen är väldigt tung och stor nu i vecka 30! Tröttheten håller i sig så det blir minst en vilostund mitt på dagen. Mår bra annars förutom halsbränna på kvällarna och foglossning. Stort lycka till!

 2. @frida_billhed

  Du är verkligen supersnygg och din lilla kula på magen är så fin!
  Jag är så tacksamt över att jag inte har haft några som helst problem under graviditeten och helt utan cravings. Är i v. 35 nu och mår prima. Nästan så att jag skäms lite 😉

 3. Frida

  Så fin du är Ida! Roligt att läsa om din graviditet. Jag hatar också min moderkaka i bakväg och känner vår bebis väldigt mkt, mysigt!
  Jag är tre dagar över BF idag med första barnet. Jag längtar såååå mkt att förlossningen drar igång. Är ju jättevanligt att gå över tiden (spec som förstföderska) även om jag såklart hade en liten tro att föda någon dag innan BF :). Nä, bara och kämpa på! Vila och läsa bloggar i hopp om att det drar igång snart!
  Kramar

stats