Ida-Marie Isaksson

Week by week: 22

v22-1

Barnet är nu ca 19 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 370 g – 450 g under veckans gång. Barnet växlar mellan sömn- och vakenhetsperioder och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medan det vaggas till sömns medan du rör dig. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.

Jag mår som vanligt. Sover utomordentligt bra och har oftast helt normal energinivå. Veckorna går så fort nu. Jag är rätt glömsk i vanliga fall men ibland känner jag mig verkligen som Doris i Hitta Nemo. Höften trilskas så det är bara att ta det så lugnt det går. Jag cyklar eller åker bil om jag ska någonstans.  Om jag ligger platt på ryggen tar jag mig nästan inte upp för det gör så galet ont. Hände senast hos sjukgymnasten 🙂 Nu har jag vant mig vid sammandragningarna och tycker inte det är lika läskigt längre.

Mini har mycket energi och jag känner väldigt tydligt när h*n rör sig. Sparkarna är redan nu ganska kraftiga, kan inte föreställa mig hur det ska kännas sen. Men jag tröstar mig med att h*n har mycket utrymme att ta sats nu. M får känna sparkar nästan varje dag och det är så mysigt. Precis som appen säger så är vår mini som mest aktiv när det blir lungt.

Imorgon har vi tid hos barnmorskan och jag längtar lite. Jag tycker det har gått lite för långt mellan mötena, man har ju så många funderingar, frågor och känslor. Jag hoppas järnvärdet har gått upp så jag slipper ta de där förbaskade järntabletterna varje dag.

Igår köpte vi en ursöt liten mössa till mini på Zara. Vi har nu köpt två plagg, bägge har öron haha! SÖTT!

Hur mår ni andra blivande mammor därute? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. idamarieisaksson

    Vad skönt att du mår bra trots fragmin. Har du haft en propp? Du behöver såklart inte svara om du inte vill! Tur det finns iaf! Vad kul att du gillar mina outfits, det är verkligen på ett experimentellt stadium. Jag håller med det är svårt! Kram på dig!

stats