Vi har blivit med mortel. Egentligen var det ganska länge sen men det var efter en lyckad hemmapizza uppe i Norrland med en helt grym topping gjord i en urgammal mortel som jag kände att nu är det dags att börja använda den också. Toppingen gjorde hela pizzan amazing och jag delar såklart med mig av receptet, busenkelt!
Pizzarecept
Valfri pizzadeg
Tomatsås (vi brukar köpa ett sånt där pizzakit)
Skivad mozzarella
Vitlöks- och basilikacreme
Oregano
Flingsalt
Parmesan
Vitlöks- & basilikacreme:
Pressa ner 1-2 vitlök i morteln (beroende på storlek och hur mycket du gillar vitlök)
Hacka 1/2-1 kruka basilika fint och lägg i morteln. Mortla och tillsätt olivolja och en aning flingsalt tills du får en bra konsistens som du kan ringla ut med sked över pizzan.
Servera med ruccolasallad.
(Morteln har jag fått i ett samarbete med Ernst, du hittar den här)
Åh det lät jättegott, måste provas!
Ska man ha på vitlöks- och basilikacremen före eller efter pizzan gräddats?
Ha en fin dag!
Men mumms!
Låter helt fantastiskt! Ska jag genast pröva – till helgen tror jag 🙂
Så gott