Ida-Marie Isaksson

Pizza med vitlöks- och basilikacreme

dsc_0342-3

Vi har blivit med mortel. Egentligen var det ganska länge sen men det var efter en lyckad hemmapizza uppe i Norrland med en helt grym topping gjord i en urgammal mortel som jag kände att nu är det dags att börja använda den också. Toppingen gjorde hela pizzan amazing och jag delar såklart med mig av receptet, busenkelt!

Pizzarecept

Valfri pizzadeg
Tomatsås (vi brukar köpa ett sånt där pizzakit)
Skivad mozzarella
Vitlöks- och basilikacreme
Oregano
Flingsalt
Parmesan

Vitlöks- & basilikacreme:
Pressa ner 1-2 vitlök i morteln (beroende på storlek och hur mycket du gillar vitlök)
Hacka 1/2-1 kruka basilika fint och lägg i morteln. Mortla och tillsätt olivolja och en aning flingsalt tills du får en bra konsistens som du kan ringla ut med sked över pizzan.

Servera med ruccolasallad.

(Morteln har jag fått i ett samarbete med Ernst, du hittar den här)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats