Ida-Marie Isaksson

Att måla med kalkfärg

jotun-lady-minerals

Ni är många som har frågat om kalkfärgen jag har målat med i hallen och det är Jotun Lady Mineral – 1032 Grå Harmoni. Det var inte helt lätt att måla men det var värt det tusen gånger om. Det lyfte verkligen vår hall och blev så levande och vackert resultat! Jag tänkte beskriva hur jag gått tillväga för att få  detta resultat!

kalkfärg

Du behöver: Jotun Lady Mineral färg och en blandningspinne. Ett tråg. En bred fasadpensel (jag använde 100 mm)

jotun-kalkfärg

Väggen ska vara ren. Vi ville ha en ljusgrå ton därför valde vi att måla ett lager ljusgrå som bas innan kalkfärgen. Obs. Jag vet inte om det var för att vi hade en xtramatt basfärg eller om det bara är för att färgen är så tjock. Men det stod att en burk skulle räcka till 8-10 kvm. Vår vägg var 7 och färgen räckte precis, Småpanik i slutet!

Jag använde kryssmetoden som jag lärt mig vi youtube och freestylade vilt för att få ett levande resultat. Man får inte var för metodisk eller pedantisk. Dock får man jobba ordentligt med färgen för att den inte ska lägga sig för tjockt. Den täcker mer än vad man tror – jobba ut den! I botten på burken fanns det ett lager oblandad vit bas kvar som jag mixade upp med det gråa och strök ut på vissa ställen. Det blev en fin kontrast!

jotun-lady-mineras-gra-harmoni

Färgen är mörk när man målar men torkar fort!
Hoppas ni har nytta av mina tips eller inte inspiration. Happy painting <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats