Ida-Marie Isaksson

Dags att ta krafttag med hyn

I samarbete med Akademikliniken i Helsingborg

akademikliniken-helsingborg

Ett av mina nyårslöften 2018 är att ta hand om mig själv lite bättre. Både inifrån och utifrån. Jag har redan startat året bra med smoothies proppade med antioxidanter varje kväll. Så gott! En annan del av det är att unna mig bra ansiktbehandlingar.. De senaste tre åren har jag försummat min hy och tagit den för given. Det är lätt när man inte har speciellt mycket orenheter, Men om man vill behålla en strålande vacker och spänstig hy länge så måste man ta hand om den från början. Innan jag fick barn gick jag på ansiktbehandlingar minst 1 gång i månaden. Höll koll på pigmenteringar, orenheter och förebyggde ålderstecken. Men sedan hände något fantastiskt (Vincent) och jag fick inte tid eller ork. Jag har sovit kasst, varit ganska sjuk i min reumatism och fått ätit både kortison och andra mediciner som inte är så bra för huden. Så nu känner jag att det är dags att ta hand om huden ordentligt och låta proffs ta en titt på den. Jag hoppas kunna göra en liten förvandling från trött och glåmig till pigg och fräsch!

akademikliniken_helsingbrog

Jag började faktiskt redan i December då jag var på en konsultation på Akademikliniken i Helsingborg (ligger precis vid Stortorget) där de tog bilder och analyserade min hy & mitt ansikte. Utifrån mina önskemål, problemområden och med sunda råd har de tagit fram en plan som innehåller lite olika behandlingstrategier. Först ut är en Peeling i 3 omgångar samt en botoxbehandling för att lyfta mina ögonbryn en aning. Nu tänker ni, OJ MER BOTOX! Men låt mig förklara det lite. Jag får botox i medicinskt syfte (migrän), Dessa injektioner sätts högt upp i pannan utan estetisk tanke, såklart! Men de tynger ner min panna och mina ögonbryn och det ger lite obalans i ansiktet som gör att jag ser lite trött ut. Dessutom gör det att jag ofta spänner ögonen lite onödigt mycket. Men med enkla medel kan man balansera upp detta lite och få en lite piggare blick igen. Konsultationen var verkligen proffsig och fick mig att känna mig trygg. Erika Jaconelli som är injektionssköterska på Akademikliniken är väldigt påläst. Hon förklarade enkelt men tydligt och visade vad som är balans/obalans på en förståeligt sätt. Amelie Nilsson som är hudterapeut kikade på min hy och såg vad som skulle passa mig bäst. Mer om det i ett annat inlägg för på fredag ska jag dit för min första peelbehandling. Det kommer att komma upp ordentliga före- och efterbilder under behandling osv så håll utkik!

Jag kan också tipsa om att Angelica & Jessica Lagergren som bloggar här på Loppi kommer till Akademikliniken i Helsingborg den 24/1 klockan 18-20! De ska hålla i en skönhetskväll där du har möjlighet att ta del av fina erbjudanden och boka en kostnadsfri konsultation. Dessutom bjuds på hälsosamma wraps, färgglad juice och en lyxig goodiebagOSA på [email protected] senast 21/1 – ange stad i ditt svar. ( Begränsat antal platser. Åldersgräns 18 år ). Du kan läsa mer om eventet här!

Kram Ida

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. A

  Hej!
  Jag AVGUDAR verkligen din väsk-garderob! Herregus vad fina de är! Jag har tyvärr inte ekonomi till en liknande garderob men tänkte unna mig en riktigt fin väska under våren. Jag skulle därför vilja fråga dig om tips på EN riktigt fin väska som du tycker passar till många situationer och stilar och som du tänker att funkar för en låång tid framöver och som alltså inte bara är trendig just nu. Vilken väska skulle du valt att köpa i så fall, oberoende av pris??
  Tack för en bra blogg!
  Kram

  1. idaisa

   Hej! Ja det är kul med fina väskor!
   Det där är en så svår fråga! Jag tycker alltid att jag saknar en väska, haha.
   Favvoväskan är kanske inte optimal i storlek eller skön nog och den som är bra i storlek är inte så skön att bära etc.

   Men jag har några bra tips, (som jag uppenbarligen inte lever efter) En väska man bär länge ska vara
   1: Skön. Kedja är fint men väldigt oskönt, spec på större väskor och när man inte har mycket kläder. Att bära en stor väska på armen blir väldigt tungt, då man tenderar att lägga mycket saker i stora väskor. Crossbody är bäst tycker jag, för då har man alltid båda händer fria, men det är individuellt.
   2: Ha plats för dina grejer- Det beror på hur mycket du bär omkring. Bara plånbok & mobil? Plånka, solbrillor, 3 läppglans, 2 mobiler, bilnyckel, husnyckel mm… ja då kanske man måste ha mer plats…
   3. Materialet måste hålla för att gnuggas mot dina kläder dag ut och dag in. Även området där man öppnar/stänger. Inte alla tillverkare som tänker på det.

   Favvoväska? Gucci Dionysus i svart måste jag nog säga ändå!

   1. AE

    Tack för svar, du ska verkligen ha kredd för att du alltid svarar och ger bra tips och trix?
    Jag förstår dig, svårt att hitta allt i en och samma väska eftersom man har olika behov beroende på vad man ska hitta på?
    Tack för alla tips ovan, superbra!
    Gucci Dionysus är SÅ fin och jag har varit väldigt inne på den med! Superfin och svart är ju en praktisk färg med? Såg din YSL Loulou(?) i detta inlägg med och den är ju helt fantastisk! Är du nöjd med den?
    Vart köper du dina väskor såsom Chanel, YSL och Gucci? Köper du dem i deras respektive egna affär, på flygplatser, utomlands? Har du några bra tips på hemsidor som säljer märkesväskor och som är bra? Kanske till och med tips på hemsidor som har begagnat-väskor som är garanterat äkta och som du kan rekommendera? Många frågor nu men det vore så kul att få tips från dig som ändå har köpt några olika märkesväskor och som vet vart man ska leta?
    Kram

    1. idaisa

     Jag inhandlar när jag får chansen, på nätet eller second hand som tex affordable luxury etc, det är bara att googla. När jag bodde Athen fanns det enorm många butiker som sålde märkesväskor, de sålde tex i flera skobutiker i orten vi bodde i. Det var heaven att gå på stan! Kram!

stats