Ida-Marie Isaksson

3 tips för effektiv bokföring

Isamarbete med Zervant

Fakturering och bokföring är inget vi pratar om så ofta i bloggvärlden men det är ju en stor del av det vi gör eftersom många av oss driver ett företag. Jag fick i uppdrag av Zervant som är en smart faktureringstjänst att lista mina 3 bästa tips på hur man håller ordning i sin bokföring.

bild: ikea
 

1. Rutiner för kvitton!

Har dina kvitton och verifikationer en förmåga att hamna på hög, försvinna eller gömma sig i fel mappar på datorn? Gör om och gör rätt. Förenkla, förbättra, döp om, gör de lättnavigerat. Se över dina rutiner och effektivisera. Fina mappar kanske inte
är din grej? Jag gillar t.ex klämmor för aktuella kvitton, så enkelt! I väskan kankse du behöver en miniväska för att hålla bättre koll? Lägg in 5 minuter i ditt schema varje dag eller en eftermiddag i veckan, vad som passar bäst. 
 
2. Skriv upp almanackan!
 
Det är en hel del att hålla reda på när man sköter sin bokföring och det är lätt att man hamnar där, ja ni vet…. Sent på kvällen med momsredovisning som ska lämnas in till skatteverket och man hittar nått fel. Då känns det inte jättekul att vara egenföretagare.
Så sätt upp datum i almanackan för dina deadlines och den veckovisa bokföringen så att du slipper den där paniken i sista minuten

 

3. Ta hjälp men passa på att lära dig och testa själv!

Om det så är ett faktureringprogram, bokföringsprogram eller en revisor. Våga ta hjälp om du känner dig osäker men passa på att lära dig om fakturering och bokföring så att du får bättre koll på ditt företags ekonomi.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. idaisa

   Du läser visst bara första raden i mina inlägg!

   Man måste förstå att det är lagar och regler som vi influencers måste följa. Om jag skriver ett helt personligt inlägg om min dag, men länkar till min tröja. Så måste jag, enligt lag, skriva först i inlägget ”reklam i samarbete med xxx, innehåller affliatelänkar” även om hela min text och min bild är personlig. Jag skriver alltid utifrån mig själv och lägger ner tid på att skriva ett personligt inlägg ÄVEN om det är SPONSRADE inlägg, som är en helt annan sak.

   Just nu är det dessutom den största shoppingveckan på året, och det är klart att har många jobb. Jag driver ett företag.

   Det är inte många som följer dessa regler och det är dessa du borde hacka på istället!

 1. Anonym

  Hej!
  Detta är väl ett samarbete om du skriver att du fick i uppdrag av företaget Zervant att skriva om detta så måste det väl vara ett samarbete? Inte ens säkert att detta kommer publuceras för en del bloggare gillar inte om man frågar nåt som de inte vill att alla ska läsa om. Aja du är Marknadskommunikatör så antar väl att du gör rätt rent regelmässigt. Ha de fint!

stats