Ida-Marie Isaksson

Eksem och Utslag – Bästa salvan!

lipikar

Ända sedan förra vintern har Vincent haft problem med eksem och torr hud. Speciellt när det blir kallare ute så uppstår eksemen så vi måste vara jättenoga med att smörja honom morgon och kväll varje dag. Eksemen på kroppen är borta sedan i våras och vi använder denna grymma crème från La Roche-Posay som vår vårdcentral tipsade om. Läkaren hade blivit tipsad om den av experter på en barnkonferens. Alla med torr och känslig hy borde prova denna!

Lipikar Balm AP+ är en kräm som har en lugnande och klådstillande effekt på mycket torr hud hos spädbarn, barn och vuxna. Speciellt framtagen för känslig, mycket torr och irriterad hud – även för hud med atopisk tendens. Verkar lugnande på huden och gör huden smidig och mjuk. Krämen innehåller Posae Filiformis, en aktiv ingrediens som förbättrar och stabiliserar hudbarriären. Innehåller även Niacinamide och Sheasmör (20%) och är framtagen med ett minimalt antal ingredienser för att vara så snäll mot huden som möjligt. Fri från parfym och parabener.

 

Så, eksemen på kroppen håller vi alltså borta med Lipikar AP+  (och duschcremen från samma märke) men han har även eksem och utslag i ansiktet som inte vill ge sig. Nu har vi provat en massa olika salvor som en allergiläkare har skrivit ut och det biter bara inte. Så frustrerande. Det är små röda prickar runt ögonen och munnen, värst vid ögonen. Det kliar lite ibland och ser lite svullet och irriterat ut ibland. Vi börjar bli desperata. Någon som har haft liknande och har något bra konkreta tips på vad som har funkat?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej!
    Måste få rekommendera krämen Baby Care från Maria Åkerberg (Dermanord). Ekologisk och innehåller noga utvalda ingredienser som passar barns känsliga hud.
    Väldigt viktig!
    Ha en fin dag!

  2. Cherie

    Jag har använt en Propolis Creme på min dotter och mig själv då vi har väldigt känslig hud i perioder och får utslag/eksem. Tycker den fungerar super bra och framförallt nu under vintern.

  3. Lena

    Min lille på snart två har också prickar under ögonen och främst runt munnen. Visade sig vara perioral dermatit, ovanligt hos barn så jag hade inte tänkt tanken, men hos barn som inhalerar kortison är det inte ovanligt, tvärtom. Vi provade samma också en kräm från La Roche-Posay men det blev värre. Även värre av Locobase repair och av hydrokortison (såklart, kortison på pd är ju big nono…). Så nu smörjer jag en blandning av havtornsolja, jojobaolja och aloe veragel 3-4 gånger om dagen och det hjälper! Havtornsolja hjälper mot min periorala dermatit också. Köper oljorna på Devaz som är supernoga med kvalitet och att det är rena ingredienser. Hoppas lillen mår bättre snart!

stats