Ida-Marie Isaksson

Trump for President

dsc_1014

Idag känns det som att det behövs lite extra sparkle som göra oss glada när man vaknar upp till nyheten att Trump vann presidentvalet i USA. Jag känner att jag behöver prata av mig lite. Så otroligt vansinnigt att människor röstar på en rasistisk, nervärderade, kvinnnoförnedrande, homofibisk, manipulerande populisktisk knäppgök. Alternativet var väl inte det mest skinande exemplaret heller tyvärr, men bra mycket bättre än den där.
Jag tror att det finns en del i att så många människor inte förstår politik och kan inte ta till sig politiska budskap. Hillary misslyckades där. Däremot tittar de mycket på tv och sociala medier och där är Trump en ”karismatisk” kändis och hans korta innehållslösa budskap är lätta att förstå. Han är som en realitykändis precis som Kim K eller nån annan, lite untoucheble men ändå väldigt tillgänglig och lätt att förstå. Och sånt gillas varesig de vill erkänna det eller inte. Det är också en del lågutbildade människor som inte förstår den otroligt känsliga situationen i Syrien och att man inte bara kan gå in och ”bomba skiten ur IS”. Att växthuseffekten faktiskt finns på riktigt. Att alla muslimer inte är terrorister. Att de kommer att få svårt att samarbeta med omvärlden med en ledare som Trump och att man behöver samexistera för att fortsätta vara ett av världens mäktigaste land. Det behövs en stabil och stark ledare i denna värld. Att de nu sätter en totalt oerfaren, konfliktsökande, nyckfull och opålitlig man vid rodret är kanske inte så konstigt. Men det kan vara förödande. Jag hoppas att han får goda och erfarna rådgivare, att senaten och kongressen tar bra beslut och och att dessa 4 år löper ut snabbt.
Alt att han gör något helt sjukt så att han måste avgå, hehe. Men det känns som att han kan göra vad som helst och komma undan med det.

Nu ska jag dricka min kaffe och titta på eftersnacket!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessan med tre

    Mycket bra sammanfattat, tänker exakt samma. Galet är det! Nu är det bara att hoppas att staben som kommer finnas under honom är vettiga men risken är väl att det också är ett gäng mansgrisar. Har svårt att tro att han har tillräcklig respekt för kvinnor för att tillsätta någon.

stats