Ida-Marie Isaksson

3 supertips för att rädda ditt sommartorra hår! ☆

DSC_1039-2

DSC_1035

DSC_1065

Sommaren är för många en skönt kravfri tid då man släpper lite på alla måste och lever lite mer i nuet. Man struntar lite i rutiner, tar dagen som den kommer, lättar på kläder och smink och njuter lite extra av livets goda. Sommar, sol och bad i all ära. Det gör underverk för humöret med kan vara rena rama mardrömmen för ditt hår! Kanske använder man torrschampoo lite för mycket, stylar mer än vanligt, badar, struntar i den där inpackningen man brukar göra. Resultatet är ett slitet hår som känns torrt och strävt. Håret kanske till och med tovar ihop sig hur mycket du än försöker med produkter som ska reparera? Här kommer några tips på vad du ska tänka på när du ska vårda ditt sommarhår:

1: Klipp topparna! Jag gick nyligen och klippte några centimeter på mina toppar och det gjorde underverk på mitt hår. Från något som kändes väldigt slitet till ett friskt skinande tjockt hår. De där slitna topparna får håret att se frissigt ut och kännas strävt.

2: Använd FUKTGIVANDE produkter i din dagliga hårvård. Reparerande produkter på ett hår som behöver mycket fukt lägger sig som en hinna och kan få håret att kännas ännu mer strävt. Så använd fuktgivande produkter i tvätten av ditt hår. Hydrate Me Rinse (balsam) från Kevin Murphy gör underverk från första tvätten.

3: Reparera med Olaplex Hair Perfector
Ni har väl hört talas om denna lilla mirakelprodukt som lagar hårstrån inifrån? Den borde finnas i allas badrumsskåp. Applicera i handdukstorrt (gärna rent) hår. Låt verka minst 10 minuter (gärna över natten) tvätta sedan ut med schampo och avsluta med fuktgivande balsam eller inpackning.

Har ni tips på grymma sommarkurer för håret? Tipsa varandra i kommentarsfältet! ☆

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. camilla

    Tack sa mycket for att du delade med dig av dessa harprodukter da jag lider av sant torrt och hemskt har som aven ar fargat! Ska prova dessa. Jobbigt nar man ar en beach person och alltid runt vatten och hav…..hoppas dessa hjalper!! Tack igen for att du delar med dig av bra produkter!

stats