Ida-Marie Isaksson

Serietips

Som ni kanske vet är jag en serieätare av rang och avverkar säkert 10-12 avsnitt per vecka av någon serie. Det innebär att jag har sett det mesta som går att se och att jag ständigt letar nya bra serier som fångar mitt intresse. Nu har jag hittat inte bara en, utan två (!) jättebra serier som jag måste tipsa er om.

  
Vi börjar med Underground som handlar om slaveriet i USA och slavarnas förhållanden på bomullsgårdarna. Man följer några människors kamp för att bli fria. Just nu sitter och lipar till på tåget för den är verkligen hemsk emellanåt. Så inhumant dessa människor blev behandlade!  

  
Den andra serien heter Outlander och är lite mer fantasy och 1700-talsdrama fast ändå inte. Man följer Claire som råkat rest i tiden (ok, det fångade inte mig heller) Men hon hamnar i Scotland och får anpassa sig. Hon är hett villebråd och råkar i knipa. Manliga huvudrollen är väldans snygg och charmig. Och de är ganska ofta lättklädda. Så ladies, det är nått trevligt att titta på! 

 

Jag använder Viaplay där vi har våra sportkanaler. Filmtjänsten (appen) är jättebra och man kan spara ner avsnitt och filmer offline tills när man ska ex resa.

Har ni några serietips att dela med er av?

Enjoy!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Jag kan tipsa om the following om du gillar spänning! Framförallt är första säsongen bra och har man sett den vill man se säsong 2 och 3 också (vilka också är sevärda). Har du sett bloodline som finns på Netflix? Familjedrama som utspelar sig i Florida (älskar miljön!). Har en massa fler tips men dom verkar du sett enligt listan ovan

 2. Ellie

  Men alltså, min man och jag är också seriegalna, ha, ha, tror vi har sett det mesta som finns och nu har vi av ren brist och desperation på bra serier börjat kolla på Black Sales. 🙂 Har inte så höga förhoppningar där. Men just de två du nämner här har vi inte sett, så tusen tack för bra tips! En serie vi just avslutat är Making A Murderer som berörda oss starkt. Var nära att ge upp efter tredje avsnittet, men gör inte det, den är verkligen värd att se till slutet!
  Några andra favoriter är:
  Suits
  White Collar
  The Newsroom
  House Of Cards
  Homeland
  Orange is the new Black.
  Downton Abbey
  The Good Wife
  Breaking Bad
  Better Call Saul
  The Walking Dead
  Fear of the walking dead
  Ja får väl sluta här, ha, ha men skulle kunna skriva minst 20 till! Men du har säkerligen sett de flesta jag skrev om redan! Hoppas fler skriver serie-tips! Alltid kul med nya!
  Kram Ellie

stats