Ida-Marie Isaksson

Min hudvårdsrutin och rapsolja

rapsodine-2

rapsodine

Jag har fuskat så med min hudvårdsrutin den senaste tiden. Gått ifrån mina rutiner och testat en massa nytt. Jag vet att det i slutändan alltid gör min hy går och torr. Min hy gillar ekoprodukter och mycket fukt, det är det enda som funkar och det får min hy i helt fantastisk form, därför blir jag modig och vågar prova andra saker. Så dumt! Nu är jag tillbaka där med en livlös hy, torr och lite röda utslag runt näsan efter alla förkylningar. Så nu ska jag bli slavisk med min hudvårdsrutin igen.

Min hudvårdsrutin ser ut såhär:

Morgon:   Lätt splash med vatten/ansiktsvatten i sprayflaska + dagcreme.

Kväll:   Försiktig ansiktstvätt med svampar och rengöringsmjölk (mild). Spraya ansiktvatten och låt självtorka (pH-balansen återställs och crème tas bättre upp). Nattcreme, ögoncreme och ev serum/olja.

Tips om du har torr hy:   Överdriv inte rengöringen av din hy. Förstör inte din naturliga barriär! Tvätta ex inte ansiktet i duschen i onödan. Gnugga inte för hårt. Använd inte för varmt vatten. Undvik skummande tvål och starka toners. Peela inte med korn, använd isf AHA.

På mig är det enda som funkat ekoprodukter. Min underbara vän och hudterapeut Ida introducerade mig i det för några år sedan och sedan dess är min hy mycket mer balanserad och lätt att sköta.Vad är det då som är speciellt med ekoprodukter? Jo de hjälper huden att bygga upp sin förmåga att smörja sig på egen hand, de ger inget smörjberoende och det ger huden en egen balans utan en massa kemikalier. Så om du använder dem tillräckligt länge så kommer du känna att du knappt behöver något efter ett tag. Samma sak med lypsyl, bodylotion etc. Så värt att testa!

Jag använder en ny ekologisk serie som heter Rapsodine och är baserad på rapsolja. Den känns grymt bra på huden och luktar så gott! De finns i Life-butiker (lista på återförsäljare finns här) man kan också hitta Rapsodine online här.
Företaget är så galet ecofriendly att man bara vill krama om dem. Sånt underbart bra jobb, fler som ni tack!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Jag har också torr hud och har senaste två åren provat Lancome ( helt ok) Dermalogica ( torkade ännu mera) och Maria Åkerberga ( brände i ansiktet och fick ett brännmärke

  2. isabelle

    Hej! Undrar vad du har för storlek på levis 501 (långbyxorna) från imso.com? Har du gått upp någon storlek för att dem inte ska sitta tajt, eller är dem lite större?

stats