Ida-Marie Isaksson

Lägg av att kommentera min kropp!

Nu har jag fått nog av människor som tar sig friheten att varje dag skriva nedsättande kommentarer till mig angånde min kropp. Antydningar att jag har anorexi, att jag ser sjuk ut, är ful etc etc. Orden i sig rör mig inte i ryggen och jag har inte känt att jag ens behöver förklara för vilt främmande människor varför jag ser ut som jag gör. När någon har frågat mig om träning bland kommentarerna har jag svarat hur det ligger till, men negativa kommentarer har jag bara låtit vara.  Men nu det verkar som att ju fler som frågar och desto fler och desto grövre blir kommentarerna och det blir som att ni triggar varandra. Till slut blir era antaganden och er ryktesspridning sanning. Så nu sätter jag stopp.

Ja, jag är sjuk. OM du läser min blogg så borde du veta det. Jag har en inflammatorisk sjukdom som jag har haft odiagnosticerad och feldiagnosticerad länge. Efter att jag varit gravid och ammat tog den fart i hela kroppen. Jag har smärtor i hela kroppen och har svårt att gå, lyfta och klara vanliga vardagssysslor. Det går såklart men det gör ont. Jag har fått sluta träna helt, för jag får nya inflammationer av minsta lilla ansträning. Jag har gått med inflammationer i axlar, höfter, knän, ländrygg och händer i över ett halvår. Alla mina fina muskler har förtvinat vilket har lett till att min långa kropp har blivit väldigt smal.
All smärta gör att min kropp förbrukar enorma mängder energi. Ämnesomsättningen är radikal. Jag har god aptit och jag älskar mat och godsaker. Vi äter hemlagad mat (Micke lagar) till lunch och middag nästan varje dag, jag äter pizza och hamburgare flera gånger i veckan, godis och chips varje kväll, extra smör i allt, massor av mackor. Allt för att få i mig massor av kalorier och gå upp mer i vikt (jag har inte gått ner i vikt på flera månader). Jag kämpar verkligen. Precis som någon som försöker gå ner i vikt. Så att ni hela tiden hackar på mig börjar gå mig på nerverna. Det är verkligen inte ok!

/Ida

Skärmavbild 2015-12-17 kl. 21.57.24

Skärmavbild 2015-12-17 kl. 22.19.56

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Precis börjat följa din blogg å självklart har jag fastnat helt å backar tbx hur långt som helst, å nu hamna jag här på detta inlägg. Blir så ledsen att höra folk är så elaka. Men ta inte åt dig, jag tycker du ser fantastisk ut! Utseende mässigt, stilmässigt å din personlighet verkar hur skön som helst! 🙂 Lägger man dumma kommenterar beror det snarare på avundsjuka! Usch! Du ska inte ens behöva lägga tid på att ge svar på tal!
    Tråkigt att höra dina omständigheter å hoppas verkligen det går på rätt håll nu iaf <3 fortsätt vara du å lägga upp alla inspirerande inlägg 🙂 massa kramar till dig! <3

  2. Frida

    Hej Ida! Blev tipsad om din blogg av en nära vän som berättade att du har en ledsjukdom. Jag blev diagnosernad med Psoriasis artrit för ca. 3,5 år sedan. Fick besked av min läkare idag att jag ska sluta med alla mina mediciner efter en lång tid med fruktansvärda biverkningar.. Om det är okej att jag frågar, vad för typ av sjukdom har du och vilken medicinering får du? Kan behöva alla möjliga tips just nu då jag vet att min värk och inflammationer kommer komma tillbaka fort utan medicinering! Kram /Frida

  3. elina

    Majoriteten av alla som är inne här känner inte dig antar jag och det handlar till 99% om avundsjuka eller att de uppenbarligen själva inte mår bra så de måste trycka ner andra för att få upp sitt eget självförtroende.
    Glöm aldrig att det är dom närmast dig och dina vänner och familj och deras åsikter som betyder något i slutändan och hur du ser dig själv. jag vet hur det är när folk bara antar och tror att dom vet allt om ens liv när dom i själva verket inte har en jäkla aning och det kan vara så sjukt frustrerande, Men du ska aldrig känna att du ska behöva förklara dig för någon:) Hoppas att du mår bättre snart och jag tycker du är jätte fin! PUSSS<3

  4. M

    Kämpa på bry dig inte! Jag har haft anorexi kämpat med det i flera år! Folk har alltid något att kommentera om! Antingen e man för smal eller för tjock folk har helt enkelt inget bättre att säga än att slänga ur sig grodor ur munnen! M

  5. Frida A

    Jag är en riktig blogg-junkie, riktigt älskar att läsa bloggar! På senare tid har jag dock inte hunnit med så därför har jag inte varit inne på din blogg på ett tag.

    Jag blir jätteledsen över att höra hur folk behandlar dig och jag blir ännu mer ledsen över att höra hur dåligt du mår. Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig och att du kan komma tillbaka till träningen som du tycker om så mycket.

    God jul Ida, och ta hand om dig! <3

  6. kia

    Blir så ledsen när jag läser om alla idioter som är inne på din sida samt om din hälsa.!! Du är stark Ida och du är en fantastisk tjej som inspirerar många. Ta hand om dig och din fina familj! Låt inte dessa människor påverka eller komma åt dig.

    Kramis Kia

  7. [email protected]

    Men herregud är det sant? Skriver folk så? Hur kan man ta sig friheten att kommentera någon annans kropp!? Jag som följer dig har ju läst och förstått att du har jätte jobbigt med smärta! Hoppas verkligen inte att får påverka dig negativt! Jag tror det grundar sig i avundsjuka då du är jättevacker och verkar glad trots smärta! Stor eloge till dig som verkar hålla humöret uppe så gott det går!! Kram

  8. Sandra

    Längesen jag kommentera nu!
    Blir så less på mänskligheten, folk verkar tro att dom är anonyma för att dom sitter bakom en skärm, aldrig att dess skulle gå fram till dig och säga dessa saker.
    Jag tycker du är hur fin som helst både förr och nu, även om det såklart är väldigt tråkigt att du är sjuk men vi hoppas att det vänder nu! Kram

  9. Adina

    Hej fina Ida!
    Jag brukar inte kommentera men kände att du kan behöva lite pepp! Fruktansvärt med dessa nättroll. Att kommentera en annan kvinnas kropp nedåtlåtande är riktigt lågt. Du är jättevacker, både på in- & utsidan. Älskar din blogg, hur du delar med dig och hur du inspirerar oss läsare i ord och bild.
    Hoppas att du får hjälp med dina smärtor så att du inte behöver ha ont mer.
    Önskar dig och din familj en riktigt god jul! Många styrkekramar till dig! ❤️

  10. Josefine

    Det finns en anledning till att de skriver detta: De är avundsjuk! Du är vacker, verkar klok, är välutbildad och lever ett liv med din familj som många nog bara drömmer om. Du ska inte behöva ”förklara” dig och försvara dig. Du skriver en blogg som är positiv och inspirerande. De som skriver elaka kommentarer hör inte ens hemma på din blogg och jag fattar inte ens varför de besvärar sig att läsa om de nu stör sig på hur du ser ut. Hoppas det rättar till sig med din inflammatoriska sjukdom så du får må bra. Som sagt du är grym!

  11. S

    Du är superfin! Det är starkt av dig att ha en offentlig blogg!
    Jag tror som någon nämnde att kosten kan hjälpa, åtminstone vara värt ett försök. Jag har jobbig migrän, minst en gång i veckan. Det har jag haft sen jag var liten, med aura och hela köret. Jag började iaf med lchf av andra orsaker och en månad senare kom jag på att jag inte haft något anfall. Månaderna bara gick och ingen migrän! Började googla och såg att det tydligen är vanligt 🙂 Nu fick jag barn i början av året och därför har jag slarvat med maten och ätit mycket mjöl och kolhydrater och här är jag igen med mina anfall.
    Jag vet att det är en stor omställning att ändra kosten men jag ville bara berätta. Jag har läst mycket om det och det verkar hjälpa folk med just inflammationer i kroppen. Mina allergier och utslag försvann faktiskt också.
    Hoppas du inte tar åt dig iaf av de elaka kommentarerna du är ju otroligt vacker!

  12. Camilla

    Hej Ida,
    Vad tråkigt för alla tråkiga kommentarer du får om din kropp. Det ska ingen behövs utstå. Dock hade du ett inlägg för något år sedan (tror det var när du bodde i Gävle) där du skrev ”varför har ni läsare inte reagerat att jag blivit smal och gått ner i vikt?”. Du skrev att du hade problem på den tiden o alltså undrade varför ingen sagt något. Det kan ju också vara gamla läsare kvar som kommer ihåg detta och ville ge dig en signal att allt inte är som normalt… Bara en tanke .

    Annars är det som vanligt , folk är bara avundsjuka.

    Krya på dig. Hela min släkt leder av reumatism och min bror har lyckats sluta med kortison enbart med hjälp sv kost o träning…
    //C

  13. Fia

    Bra att du säger ifrån!

    Jag läser din blogg ibland och har snappat upp det du skriver om din värk mm. Känner med dig där, det kan inte vara så lätt.
    Tycker du är ”tuff” som ändå jobbar på så hårt med bloggen och allt runtomkring med tanke på dels din kropp och sen att du har en liten kille hemma. Så jäkla starkt jobbat!
    Jag tror folk kommenterar alldeles för mkt i onödan nuförtiden bara för att de inte har bättre saker för sig, är avundsjuka, har problem med sig själva eller bara är småsinta och trångsynta.
    Jag tänker att om man inte har nånting gott att säga kan man lika gärna låta bli.
    Jag tycker att du får se ut hur du vill och jag tycker du är cool och inspirerande som bjuder så mkt på dig själv och erat liv.
    Heja dig och bra jobbat!
    Kram Fia

  14. Sanna

    kära kära du…inte behöver du förklara dig och dina vanor. Folk ska ta och skärpa sig, vad är det för fel på människor som kommenterar andras kroppar och tar sig rätten att ” tycka till ” ?!? Inte är det några vettiga människor iallafall…. superbra att du säger ifrån och du är galet vacker både på utsidan och insidan. All kärlek till dig <3

  15. Natalie

    Stor kram till dig Ida! Du är jättefin och verkar verkligen vara det på insidan också, jag tänker på det varje gång jag läser din blogg. Tycker det är helt vidrigt hur folk tycker att de har rätt att kommentera andra människors kroppar. Det de borde göra är att jobba med sina egna insidor! Nej tack till elaka människor!

  16. Tina

    Jag tänker inte ens läsa alla kommentarer.. Det finns viktigare saker att lägga sin tid på än idioter som får andra att må skit!

    Vill bara skicka en stor kram till dig och hoppas att du snart mår bättre! Kramar

  17. Harola

    Hej Ida!
    Jag har aldrig kommenterat till dig på din blogg och vill nu bara på detta enkla sätt stötta dig och ge tillbaka lite kärlek. Du är en stor inspiration för många via din blogg och instagram och vi är antagligen många många många som läser men aldrig lämnar kommentarer. Tack för allt du ger och fortsätt kämpa med din sjukdom. Önskar er en fin jul!

  18. Ida

    Vackra Ida, världen är full av avundsjuka och elaka människor som i sin egen osäkerhet och icke välbefinnande försöker må bättre genom att ge sig på andra. Har läst om din sjukdom och beundrar att du finner den inre styrka du måste för att fixa allt i ditt liv. Du är stark och bara det är beundransvärt. Du verkar också vara en jättefin människa och mamma. Försök att ignorera sådana elaka och personliga påhopp och fokusera på alla fina kommentarer du får istället av alla vänliga människor du har som följer dig. Önskar dig och din familj en riktigt härlig jul uppe i Norrland! Kramar från en annan Ida:)
    lifebymrsg

  19. Hanna

    Vill be om ursäkt för min kommentar förut,var verkligen inte meningen att hacka eller vara elak på nått sätt. Man ska aldrig kommentera hur någon annan ser ut vare sig man är överviktig eller underviktig.

  20. Emelie

    Du är jättefin!
    Har själv en dotter som är lika gammal som din son. Kul att följa er!

    Jag har inte orkat träna så mkt som förut och har gått ner några kilo för mkt sen förlossningen. Brukar gå upp igen när jag kan träna mer. Hatar när folk säger att man är fööör smal, har alltid vart det o jag är inte sjuk.

    Hoppas du får mår bra snart, måste vara en lättnad att ha fått en diagnos iaf om än jobbigt. <3 kram och god jul!

  21. Katrin

    Känner igen mig i det du skriver, förutom att jag inte har en inflammatorisk sjukdom eller är bloggare. Jag blev också väldigt smal efter graviditet, amning och magkatarr… Åt som en häst i över ett år (nyttig mat, snabbmat, fett och socker… Ja, allt!) och lyckades gå upp till 47-48 kg.. Så länge jag åt massor stannade jag i vikt, men slarvade jag lite eller blev sjuk gick jag direkt ner igen. Fick också höra att det var för smalt, inte fint och onormalt för en som fött barn ganska nyss. Var skitjobbigt, men nu när min dotter är 3 år har jag kommit över det. Det är inte så ovanligt att man blir smal efter att man fått barn, bara att man inte hör om det lika ofta som man får höra om de som har svårt att bli av med extrakilon. Stå på dig och strunta i allt skitsnack!!!

  22. Lina

    Jag tror att de flesta påpekar i välmening. sist du gick ner så efterlyste du verkligen att någon skulle ja sagt något, och du la ut bilder på dej själv i samma jeans och visade vilken skillnad… Jag tror det är bra att du skriver ut varför denna enorma viktnedgång ägt rum så dina (framförallt yngre) läsare inte tror att det är medvetet.. Super att du skriver ut tydligt, och hoppas verkligen du blir frisk och välmående snart igen! Styrkekram!!!

  23. Camilla

    Är så trött på människor som kommenterar andra människors kroppar. Helt sjukt att du ska behöva förklara varför du ser ut som du gör. Alla människor ser olika ut punkt. Kvinnor borde verkligen stötta varandra istället för att fokusera på varandras utseende. Jag hoppas verkligen det är dina yngre läsare som kommenterat och inte vuxna kvinnor. Förstår verkligen mig inte på folk som är så ouppfostrade och påträngande.

  24. Gisela A. Pihlsjö

    Hej!

    Måste bara säga att du är så stark som vågar berätta! När jag var sju år fick jag en slags inflammatorisk sjukdom och jag fick aldrig en diagnos. Gick på utredning under dessa sju år och har besökt dem flesta sjukhusen och gjort i princip alla undersökningar man kan göra samt ett par operationer. Har i princip växt upp på sjukhus då sjukdomen höll i sig starkt under dessa år. Idag är jag frisk men en uppväxt med kortison har satt sina spår och även jag får väldigt ofta kommentarer om att jag är för smal, hur jag tränar, kan fika så mycket utan att det syns osv. Jag har valt att aldrig öppna upp mig och berätta om denna jobbiga tid i mitt liv men efter att jag läste ditt inlägg fylldes jag av lycka och kände att jag verkligen inte är ensam om detta. Jag fick också lust att berätta om detta då förklaringar då man får en kommentar om att man ser anorektisk ut ”jag har alltid sett ut såhär” eller ”Jag har snabb ämnesomsättning” inte räcker.

    TACK för detta inlägg, det betyder mycket. Du är så stark!

    Många Kramar, Gisela A. Pihlsjö

    Instagram: Bygisela

  25. Sandra

    Fina du! Förstår att du är less på all skit som skrivs, ibland undrar jag hur ni toppbloggare orkar! All cred till er! Du ska veta att du är en stor inspiration för så många! även för mig! Hoppas att läkaren i Ängelholm kan hjälpa dig till det bättre och att du snart mår bättre igen! Har förstått genom åren av att ha läst din blogg att det måste vara ett helvete.. Kämpa på, du är stark! Ha nu en fantastisk jul med familj å vänner och även en första födelsedag för er lille grabb, i norra landet, så är du välkommen tillbaka till blåsiga skåneland sen! (: kramen!

  26. frida

    Styrkekramar, du är en fantastisk person <3
    Jag tycker jättemycket om din blogg, du är så inspirerande och sprider så mycket glädje. Tack för att du delar med dig av ditt liv och gör mig lite gladare varje gång jag kikar in hos dig! 🙂

  27. Annika

    Hej Ida. Känner så med dig när jag läser de elaka kommentarerna. näthat har gått alldeles för långt! Folk skulle aldrig säga de sakerna till dig. alldeles för fega för det. Du är en så fin tjej och verkar ha hjärtat på rätta stället. Vad du går igenom ska du , som du själv säger, inte behöva förklara. en person som är smal får ta lika mycket kommentarer som en överviktig person. Jag vet vad jag pratar om, har fått lika mycket snack om min smala kropp. många äldre kvinnor som är gamlakunder på jobbet, har sagt så dumma saker. Hoppas innerligt du får hjälp med din sjukdom och att läkarna äntligen kan hjälpa dig på rätt sätt! för hälsans skull, inte din vikt<! snälla människor, tänk ett steg längre!!skriva att nån har anorexi bla ? ransaka er själva för gudsskull.. kram

  28. Nelly

    Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser detta. Du är SÅ vacker. Din blogg är SÅ inspirerande.
    Ta inte åt dig. Vi alla har olika förutsättningar, vi alla ser olika ut. Men vi alla är lika mycket värda.

    Att individer sedan inte förstå att du lider av värk. Det är hemskt. För det är ändå något du tagit upp tidigare i din blogg.

    Jag blir verkligen uppriktigt ledsen, vart är samhället på väg. Det är inte på något sätt ok att skriva som dessa människor gör.

    All styrka till dig. Fortsätt vara den du är, du inspirerar. Och du är min förebild.
    Stor kram en trogen läsare!

  29. Linda

    Du är jättefin som du är. Jag vet att det är svårt att låta bli elaka kommentarer men det är ifrån människor som inte har något bättre för sig än att kommentera andra. Jag älskar din blogg. Du ger min inspiration varje dag och din familj är jättesöt. Kram

  30. I

    Hej Ida,
    Har själv en inflammatorisk mag- & tarmsjukdom, och har på sistone börjat läsa mer omhuldad man kan påverka sin hälsa med hjälp av kosten. Ju mer jag googlar runt desto mer säker blir jag på att det vi stoppar i oss påverkar oss. Speciellt oss med inflammatoriska sjukdomar. Det finns mat som är inflammatorisk resp antiinflamatorisk. För oss med inflammatoriska sjukdomar blir det ännu viktigare för oss att hålla oss borta från inflammatorisk kost som socker, mjölkprodukter och gluten. Om du googlar så kan du läsa mer om det. Jag snubblade först över det och sedan SCD. Har inte lagt om kosten helt men börjar att bli mer och mer säker på att man kan påverka sin sjukdom med vad man stoppar i sig. Lycka till!

  31. Sara

    Så himla jobbigt att du måste förklara dig såhär. Har länge följt din blogg o första gången jag kommentera för känner att du behöver lite pepp 🙂 hoppas du inte tar åt dig av kommentarerna folk lämnar. Så himla själviskt att ta sig friheten att klandra ner andra människors liv. Med allt som pågår i världen just nu kunde man ju hoppas på att omvärlden hade haft bättre saker för sig. Kämpa på och hoppas att du hittar något hjälpande läkemedel.

  32. Jenny

    Folk alltså! Alla dessa nättroll. Jag blir knäpp på att de aldrig kan ta in ena bilden, ta reda på fakta, och skita i att trycka ner andra.
    Herregud man behöver ju inte vara hjärnkirurg för att fatta att du har haft sjukt mck problem med värk etc. Det skriver du ju ”ofta”. Men tydligen är 1+1 matematiken ibland svår.
    Styrkekram till dig. Jag hoppas verkligen du kan få bukt på din värk och smärta, måste vara så himla jobbigt…utöver alla korkade kommentarer.

  33. Lina

    Hej! Jag tycker att du ska kolla upp om det finns någon terapuet som håller på med bioresonansterapi och prata med hen om de kan hjälpa dig. Kan vara värt att kolla upp. Kram!

  34. Ellinor

    Kämpa på Ida! Alla har olika förutsättningar med sin kropp och jag tycker absolut att det är fel att kommentera hur andras kroppar ser ut, oavsett om man är smal eller överviktig! Du är så fin som du är!

    Kram

stats