Ida-Marie Isaksson

Reumatologbesök och en diagnos.

  

Igår var jag hos en ny reumatolog i Ängelholm. Jag fick veta att jag har en inflammatorisk sjukdom vilket vi misstänkt ganska länge. Nu ska jag få kortisonbehandling för inflammationerna och adekvat behandling för smärtan. Äntligen rätt behandling. Jag blir alldeles tårögd nu när jag skriver detta. Det är ett sånt genombrott. Jag har kämpat i över 10 år med dessa inflammationer. De är grundproblemet till allt. Jag är så glad att jag orkade ta tag i denna second opinion då det inte kändes rätt eller bra hos den förra jag var hos. Hen lyssnade inte på mig och magkänslan var rätt. Hen vägrade undersöka mina onda knän som jag bland annat sökte för och som min husläkare hade känt vätska i. Hen sa att jag inte hade några tecken på infl sjukdom och jag fick nästan känslan av att hen trodde att jag hittade på trots att jag insisterade på att jag hade väldiga smärtor. Jag har aldrig varit så ledsen efter ett läkarbesök, ett besök jag väntat så länge på. Vi ordnade sedan ett eget ultraljud några dagar senare och jag hade vätska i båda knäna. Jag hade definitivt inte orkat gå vidare om jag inte hade min fantastiska husläkare och sjukgymnast som peppat, stöttat och hjälpt mig. För att ha så ont och sova dåligt tar på krafterna. Och sen DU som tipsade om denna fantastiska Reumatolog, du är guld värd. Jag är så tacksam!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej! så skönt för dig att du äntligen hittat rätt doktor, jag mötte dig i väntrummet i fredags på rematologimottagning. Har själv en son som är snart elva månader och levt med RA sen jag var elva år. Men med rätt medicin blir livet så mycket lättare. Hoppas verkligen att detta hjälper dig nu.

 2. Malin

  Tittade bara in just nu och vill säga, så skönt för dig!! Jag är själv 27 år och fick för ca 2 år sedan plötslig värk i höfter, axlar och framförallt och mest i knäna, jag led så mycket och kunde knappt gå, trodde jag skulle hamna i rullstol.. 6 månader senare fick jag diagnosen en reumatisk sjukdom i ländryggen som också satt sig i knäna! Vilken befrielse! Nu har jag ätit medicin i 1,5 år och är I stort sätt som vanligt igen! Hoppas du får slippa all värk!! och jag undrar också om du hade värk under din graviditet? De säger att många slipper alla symptom medan man är gravid, jag och min sambo planerar barn inom snar framtid och jag är så rädd att det blir tvärtom för mig och att allt kommer tillbaka ist, kan bli så också! Hoppas du får en värkfri framtid hädanefter!

 3. Frida

  Guuuud va skönt att höra. Jag har RA och går också hos reumatologen fast i Skövde. De är superbra! Gillar att man har ett helt team tillägnat sig med läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut och sjuksköterska. Direktnummer och möjligheten att komma in direkt när man får akutont. All lycka till dig nu med behandlingarna. <3

 4. Erica Arebo

  Hej fina du! Så skönt att du har fått hjälp, jag har också reumatism och blir lite nyfiken på vilken sort du har?
  Jag har haft min diagnos i fem år och vet hur skönt det är att prata med andra med liknande upplevelser, som förstår hur det känns.
  Om du någonsin vill prata eller undrar något, hör av dig på bloggen, email eller instagram (ericaarebo)
  Kram!

 5. Sanna

  hej fina Ida! Jag känner verkligen med dig! Jag är bara 24 år och har under 3 år haft oerhörda smärtor och gått till olika läkare och fått olika diagnoser, allt från fibromyalgi till jag vet inte vad! Jag har precis som du inflammationer i kroppen och började få kortisonsprutor som hjälpte oerhört bra i kombination med starka läkemedel, tar lite olika! Det jag dock vill uppmärksamma dig om är att det inte handlar om kortison i sig utan mycket som avgör ät läkaren som
  Sprutar in, oerhört viktigt att det är en erfaren läkare som träffar rätt annars gör det tyvärr ingen skillnad, har själv upplevt olika resultat när jag bytte till en mycket erfaren smärtläkare… Han förändrade mitt liv. Sen vill jag bara säga att jag verkligen har empati för hur du känner det är så svårt att gå runt med en värk som inte syns på utsidan men som man själv brottas med. Hela mitt liv förändrades när jag fick smärtor, som tur är mår jag bättre nu. Om du vill får du höra av dig så kan jag tipsa om behandlingar som funkat för mig. Jag hjälper mer än gärna till då jag vet vilket helvete smärtan orsakar:( all lycka till dig och kämpa på!!! Men måste bara fråga fick du någon diagnos på en reumatisk sjukdom?

stats