Ida-Marie Isaksson

Migränbehandling.

DSC_0209-2

Underbara soliga torsdag! Jag har lite fredagskänsla, gött! Jag är redan mycket bättre i huvudvärken efter behandlingen igår trots att jag är full av blåmärken. Botox mot spänningshuvudvärk är toppen. Jag förklarar lite så ni förstår. De sätter inga sprutor i närheten av ögonen eller i andra delar av ansiktet. Bara i pannan och ev i andra delar av hårbotten. Det är i strikt medicinskt syfte och det fungerar så otroligt bra på mig. Så om du har problem med huvudvärk, be att få komma till en neurolog som jobbar med migrän. Ängelholm är fantastiska! Det är en lång process och man får prova olika mediciner för att se vilken typ av huvudvärk man har, botox är sista utvägen eftersom det är dyrt och det är ett nervgift. Migrän behandlas med migränmedcin eller vissa andra neuroleptika (ex epilepsimedicin eller betablockerare), inget annat fungerar mot migrän. Spänningshuvudvärk kan behandlas ex bettskena, massage, eller med botox, där fungerar inte migränmedicinen ett dugg. Jag har båda, varav det sistnämnda nästa konstant och migrän några gånger per månad. Nu känner jag skillnad mellan de båda eftersom den ena är eliminerad och kan ta migränmedicinen direkt vilket gör att jag slipper anfall. Tidigare hade jag alltid huvudvärk och ville inte ta de där 2 migränsprutorna (som kostar 200 kr per dos) varje dag eftersom de sällan fungerade och det är ju inte bra för hälsan att ta så mycket medicin heller, det kan tom ge huvudvärk. Nu äter jag en underhållsmedicin mot migrän 2 ggr varje dag, får botox ungefär var 3:dje månad och tar migränmedicin vid behov kanske 1 ggr/vecka. Och det är BRA! Ni fattar inte hur jobbigt det är med huvudvärk dygnet runt, det sänker hela ens livskvalitet, humär, koncentrationsförmåga och energinivå. Så jag är så mycket gladare och piggare nu!

Nu vaknar strax V och vi ska ge oss ut i solen en stund innan det är dags att hämta upp svärföräldrarna. Jag ska premiära min nya runda solisar, love them! Du hittar dem runda HÄR och de svart HÄR
Ikväll ska jag iväg på ett öppningsevent i stan. Häng med på snapchat – IdaMIsaksson

Ha en fin torsdag!

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  Hej Ida!
  Tack för all inspo du ger samt allt du delar med dig i din vardag! Gällande migrän, tänkte bara höra. Min mamma hsr lidit av det i hela sitt liv och hon ligger i migrän nästan 2 gånger i månaden. Hon äter medicin men inget hjälper. Jag tycker så fruktansvärt synd om henne. Hon har ett jobb som kräver hennes nörvaro 6 dagar i veckan och jag ser hur stressad hon alltid är när hon hamnar i sina anfall. Hur som helst. Botox, är det något du fått remiss för? Hur går man tillväga för att kunna få behandlingen?
  Hade blivit SUPERTACKSAM för svar. Förstår om du inte hinner såklart. Bästa hälsningar, Caroline

 2. Amelie

  Hej! Fick tips om detta inlägg ang din migrän! Jag har haft huvudvärk sedan maj månad i år och har äntligen fått träffa en neurolog som påbörjat en utredning! Jag har fått många olika diagnoser på senaste och den sista är hemicrania med kronisk migrän.

  Jag har testat i princip allt och just nu tar jag 100mg metropolol (förebyggande) 10-30mg saroten (vid tillfälle mot spänningar) och sen imigransprutor vid anfall!
  Jag skulle himla gärna få lite tips och framförallt bara prata med någon annan som är i samma situation som jag.
  Vilka mediciner har du testat som funkar eller inte funkar?
  Kan du träna med din migrän?
  Har jättemånga fler frågor ang botox!

  Min mail är [email protected]

  Med vänlig hälsning,
  Amelie

stats