Ida-Marie Isaksson

Ytterkläder för barn.

pierre-robert-young-collection

Något som bekymrar många mammor, även mig är hur man ska klä sina barn när hösten och vintern smyger sig på. Jag står själv som ett frågetecken. Än så länge har vi inte köpt några riktiga ytterkläder, jag tänkte att behovet får styra. Och nu börjar behovet komma! Just nu lutar det nog åt en lagomt fodrad skaloverall och lite olika lager under beroende på väder. Det är så svårt att hitta snygga OCH funktionella ytterkläder för pluttisar som Vincent. Hur tänker ni och har ni några tips å märken eller butiker som säljer fina overaller?

Underställ för barn i merinoull är iallafall ett bra köp. De både andas och håller barnet varm. Dessa kommer från Pierre Robert.

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Vi har i alla år haft Pop skaloverall med fleece foder. Förra vintern kunde sonen ha den hela vintern. Vi köpte aldrig någon vinteroverall. Men om det är lite kallare behövs det. Nu går sonen på förskolan så vinteroverall behövs då de är ute flera timmar om dagen. Har köpt Pop. På fötterna Viking goretex känga. Skaloverall är för övrigt det bästa ytterplagget för barn. Så användbar och med 10000 vattenpelare är barnet torr och inga andra regnkläder behövs. Jag tänker mer funktion och passform än hur plagget ser ut när det kommer till ytterplagg som ska lekas i. Minst 10000 vattenpelare bör plaggen ha.

  2. Mia

    Isbjörn of sweden! Det finns inget bättre märke. Jag jobbar på ur och skur-förskola och har en dotter som går på en sån. Jag tycker inte att det finns nåt annat märke som kan jämföra sig med kvalitén och komforten på Isbjörn.

  3. Anna

    Hej!

    Mini Rodinis & POP:s skaloverall/skalkläder är grymma!
    Där under behövs bara ett bra ullställ som klarar av vädret som oftast är i den trakten du bor i & även för mig i Gbg.
    Vi har även en vinteroverall från Reima Tec, en varmare variant som vi varit otroligt nöjda med! Tål allt & lite till. Denna använde jag då på en 1 åring.
    Hoppas du hittar ngt bra! 🙂

  4. Sandra

    Vad är det som säger att den måste vara ”SNYGG”? Huvudsaken är att din son har funktionella kläder framför snygga, eller?!
    Förskollärare som är trött på sånna mammor som dig som försöker klä upp barnen som om dem vore allt annat än barn, låt de få vara barn och ha barnsliga kläder!!
    Mode hinner han med om han själv blir intresserad av det.

  5. Ylva

    Manfred klarar sig inte ens nu med två lager ull + skalkläder, pga att han inte rör sig så fort än (Eyra klarar sig ypperligt på samma stass) så helt klart en ”riktig”, vadderad overall även fast ni bor i södern. Reima har med ”rumpvärmare” åt de minsta, men jag tror de häller väl mycket kemikalier på sina overaller (fast vi har en kvar från när E var liten och den kommer M få ha nu, den är sjukt bra på att hålla varmt och torrt!). Kappahls kax-overaller får bra resultat varje år, och i år får Eyra ta Elmys gamla. De är ju inte så spexiga rent estetiskt, men varmt och torrt, till rimligt pris, det är ju inte så dumt det heller 🙂

  6. Alex

    Vi har redan fått ganska kallt väder här (runt strecket) och jag va helt inställd på att köra lager-på-lager-principen men nu har jag fått tänka om. Min unge, liksom många andra, hatar att klä på sig ytterkläder. Innan jag hunnit få på fleeceoverall, skaloverall, vantar, skor, mössa och ner i åkpåsen har han blivit halvt hysterisk och jag halv genomsvettig. Så tänker jag inte ha det hela vintern för det lär ju inte bli färre lager ju kallare det blir. Har nu spanat in mini rodinis overall som tydligen ska ha en av den högsta vattenpelaren så att det står emot vatten och fukt även under tryck, tex när dom sitter i snö. Så hoppas jag att han kan ha vanliga kläder och sen på med EN overall bara!

  7. Agneta

    Isbjörn!! Sååå bra både skal-och vinterkläder. Molo har bra kläder i Vincents strl. Polarns underställ i ull och även deras ”lager två” plagg i ull. Sonen haft Isbjörn ytterplagg sen han var 1,5 år, kommer aldrig byta. Tillägger att han aldrig ägt galonisar, räcker m skalkläderna. Otroligt slitstarka, andas osv.

stats