Ida-Marie Isaksson

Tips hur du håller ditt löshår i perfekt skick.

idamarie-hår

Jag har haft keratinextensions i  närmar 4 år i sträck nu och får ofta frågor hur jag gör för att håll de i så fint skick. Så jag tänkte skriva ihop mina bästa tips till er.

1: Använd BRA hår. Det hår jag använder är lite speciellt. Det är inte lika hårt förbehandlat som nästan alla andra hår på marknaden. Det innebär att det i början kan kännas lite strävare och frissigare om man jämför med andra löshår (som är behandlade för att kännas mjuka och blanka för det första intrycket). Men detta hår blir bara finare och blankare ju längre man har det. Om man tar hand om det på samma sätt som man tar hand om sitt vanliga hår dvs.

2: Klipp topparna. Då slipper du stå med trassligt hår efter duschen och håret ser mycket fräschare ut. Gör det lite då och då för de går lätt av om håret blir lite torrt.

3. Skaffa en bra fuktmask. Jag tycker att Wella Brilliance Treatment Thick (adlink)  (för tjockt hår) är överlägset bäst. Den har jag använt i flera år.

4.  Hitta ett schampo som är lite utredande och som inte torkar ut håret. Det gör enorm skillnad på resultatet. Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue Shampoo är jättebra. (adlink)

5. Balsam är galet viktigt. Balsamet ska vara väldigt utredande, men många balsam gör löshår lite matt. Jag har provat så många. Men det absolut bästa och mest prisvärda hittar du på Ica och det heter Dove Intense Repar. (adlink) Det har jag också kört i flera år.

6. Att borsta ett riktigt långt löshår kan vara rätt drygt då det lätt tovar sig. Så skaffa en Tangle Teezer (adlink) så sparar du en massa tid, vet inte hur jag gjorde innan jag fann den. Nu senast klippte jag av mitt hår till en medellängd och helt plötsligt är det inte alls svårt att reda ut håret längre. Det är lite vad man orkar med.

7. Om du har blonda extensions och de skiftar lite från din naturliga hårfärg så kan man använda silverschampo för att för dem att smälta ihop. Det gör jag alltid! Min favorit kommer från Loreal (adlink)

Jag sätter i mina slingor hos Helena på Euro So Cap i Malmö. Trots att jag har burit extensions så länge har jag aldrig haft några problem. Men jag tar också väl hand om det. Mitt hår är som det var innan, tunt och fint. Därav anledningen till att jag gillar lite extra volym. Helena är superproffs, så himla duktig. Hon har hållt på med detta sedan tidernas begynnelse och säljer och utbildar salonger i hela landet. Rekommenderar verkligen henne om du är sugen på att sätta i keratinextensions!

LOVE I

Bilden nedanför är dagen innan jag skulle sätta i nytt hår senast. Jag haft detta hår i 5 månader. Det hade genomlidit slutet av en graviditet och en nyföddhetsperiod då man inte har tid att ta hand om håret direkt. Så detta hår är bra! 
euro-so-cap

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats