Ida-Marie Isaksson

formkoll 3 månader efter graviditeten.

mage-efter-graviditet

3 månader efter att min lilla prins kom till världen och dagsformen ser ut som ovan. Helt jäkla otroligt hur kroppen lagar sig själv efter en graviditet. Jag kunde knappt röra mig under hela graviditeten pga mina ledproblem. Från att ha tränat varje dag till att inte träna alls i ca 7 månader. Jag har aldrig varit en sådan som har fått något gratis när det kommer till kropp och träning och kämpade hårt för att hålla den i form trots mina ledproblem. Så jag är jäkligt stolt över min kropps förmåga att komma tillbaka efter denna pärs.

Efter förlossningen började jag ganska omgående med andningsövningar och att hitta bukmuskulaturen igen. Korta promenader och anpassade övningar. Det är viktigt att låta bukmuskulaturen få gå ihop och att inte provocera den att dela sig. Ganska snart kände jag att min kropp mådde bra så då ökade jag på träningsintensiteten. Coreövningar med ”naveln mot ryggraden” är A & O för att få tillbaka den tighta korsetten. Hellre få med rätt teknik än många med fel teknik.

Jag lade på mig ca 20 kg under graviditeten och ungefär hälften har ramlat av av sig själv och ytterligare 5 med  lite tålamod och konditionsträning. Fluffet på magen och höften är det svåraste att bli av med och där känner jag verkligen att LPG-behandlingen har gjort underverk på bara några veckor. Man ser konturer ända ner på framsidan av låren och det gjorde man inte för några veckor sedan (TACK VESNA!!!)

Nu ska jag jobba bort ytterligare 5 kg med träning och hyfsat noggrann kost. Pepp är bara förnamnet!

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Så fint! Roligt att det finns fler som kan vara glada över sin form efter graviditeten. Jag har en dotter som föddes i januari och min mage gick tillbaka helt på 5 dagar!! Efter ett par veckor syntes även magmusklerna igen. Fick skämtsamma kommentarer som: ”har du adopterat barnet?” haha! Grattis IIda-Marie till din fina son och en fantastisk kropp som klarar allt!

 2. idamarieisaksson

  Tack vad snäll du är! Önskar jag bara kunde vifta bort!

  Bore ju konstigt om det inte lmade sågar spår alls. Så det får det vara värt 🙂 även om man såklart helst slipper tråkiga bristningar!

  Stor kram till dig!

 3. idamarieisaksson

  Du är så fel ute Yana, men så känner du inte mig heller. Om du gjorde det skulle du skämmas för det du just skrev. Men jag vill heller inte ge dig det. Ha en bra dag och jag hoppas innerligt att du hittar lyckan så du slipper vara bitter på andra som gjort det. Kram!

 4. Julia

  Åh, nu blev jag motiverad till att ta tag i kost och träning! Jag fick min son den 11/2 och 13 kg har runnit av mig, men resterande fem kg behöver jag göra något åt. Jag har aldrig tränat, utan haft platt mage och ”thigh gap” naturligt, men varit väldigt svag istället. Nu har jag storlek 40 och tidigare hade jag strl 36, så jag ser verkligen fram emot att komma i min vanliga garderob igen. Tack för inspirationen!

 5. Emma

  Hej Ida!! Grymt jobb!! Jag fick också barn för 3 månader sedan.. Min mage ser ut sådär när jag står upp men den här lite lösa huden som blir när jag drar på mig ett par jeans eller sitter är kvar.. Är det samma sak för dig eller har behandlingarna hjälpt dig? 🙂 kram

 6. Linda Sjöblom

  Wow, helt otroligt vilken form du kommit i så fort! Bra jobbat (för tror inte att det bara är kroppens egna återhämtningsförmåga som byggt den kroppen 🙂 !
  Skall själv få en liten tjej om 4 veckor och jag hoppas att min kropp återhämtar sig fort som attans efter det. Är så trött på att bära runt på den här magen och längtar efter att få börja träna igen!

stats