Ida-Marie Isaksson

Vincent 1 month update

vinnie

Livly hat & body // Newbie Pants & footsies

I söndags blev Vincent 1 månad och han väger nu 3735 g (2660 när han föddes). Han har växt bra på längden (48 till 54 cm) och det märks genom att alla bodys sitter aningen tight i grenen. Vi kör fortfarande några storlek 44 men mest små 50 och 56:or.

Vår lille brunögde (som det verkar) prins är ganska lugn och nöjd, men får han inte mat när han är hungrig så blir det livat. Han älskar att pilla sig i ansiktet och håret med händerna när han är trött. Han somnar också direkt om vi lägger ansikte eller händer nära hans ansikte, så mysigt! Han gillar när vi promenerar med vagnen men tycker inte den är särskilt rolig när den står stilla. Han är en kopia av sin far när han var nyfödd, men har nog kanske ärvt mina sneda ögon.

Han sover bra nattetid och verkar ha hittat sin rutin, en rutin både mamman & pappan hoppas håller i sig. Vi lägger oss vid 24 och då ammar jag, sedan vaknar han runt 5 för mat, somnar om och sedan blir han pigg runt 8. Den där nattamningen blir senare och senare för varje vecka. Han sover ganska djupt mellan  matningarna men om han vaknar däremellan så ger jag bara nappen eller lägger ansiktet/handen nära hans ansikte så somnar han direkt. Nattetid sover han i sitt babynest mellan oss. Dagtid sover han hos oss eller i sin bedside crib som vi bara rullar ut till lämpligt ställe. Snart är det tänkt att han ska sova i den även nattetid.

Han äter bra och går upp i vikt. Kurvan är snart uppe på medellinjen och verkar inte plana ut. Kinder och haka framträder, så mysigt! Han äter väldigt regelbundet och gillar nappen däremellan. Han har det lite jobbigt med magen och det kan vara det värsta som finns. Usch vad det gör ont att se honom ha ont! Ersättning som han fick när jag hade migrän är boven i dramat, så det är påväg bort som tur är!

Han fäster blicken och noterar rörelser, ljud och ljus. Igår var jag iväg och köpte lite pedagogiska leksaker och det verkar han gilla starkt. Häftigt att se hur fort de utvecklas och roligt att kunna stimulera och roa honom på andra sätt än bara med mat. För bara en vecka sedan var han inte alls lika ”med”. Han tränar att ligga på mage och orkar hålla upp huvudet korta stunder. Han är ganska bestämd och går ofta från rofylld sömn till gallskrik när han är hungrig. Men överlag är han väldigt lugn.

Han har två djupa smilegropar och en riktig pussmun och vi lääääängtar tills han börjar le medvetet.

 Idag har han namnsdag!

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. idamarieisaksson

  Nej det skulle nog mycket till för att det skulle bli blå ögon! Det känns underbart. Allt kom så naturligt. Absolut tufft men inte på ett negativt sätt, jag trivs i rollen. Kram!

 2. idamarieisaksson

  Hej!
  Grattis! Underbar tid detta!
  Jag klipper mig på Nikita Hair och de har ett nationellt register där jag ligger inlagd. Så om du går dit och frågar så kan de säga exakt, Jag har inte en blekaste aning 😀 Kram!

 3. idamarieisaksson

  Jag köpte några mjuka leksaker från Lamaze, färgglatt, skallrande och prasslande på samma gång. Plastlänkar att träna grepp på och en lekbok som man använder utifrån deras utvecklingsnivå. Ville ha en från Lamaze men den fanns inte så jag köpte en annan. Kram!

 4. Malin Lundström

  Åh vad roligt att läsa om lille V! Det e så mkt som stämmer in på våran Bonnie med. Det där när det ska sovas, så somnas det direkt man lägger ansiktet tätt intill. Och från rofylld sömn till gallskrik vid hunger 😉 Blir nyfiken vad det e för leksaker du köpt? KRAM på er

 5. Frida

  Åh så mysigt att läsa om lille V. Vi har en liten snart 4mån pojke här hemma så känner igen mig i det du skriver. Vår kille är oxå ganska lugn och nöjd, men blir han hungrig, ja det blir man varse om illa kvickt:):). Skulle vara skoj med lite pojktips på kläder osv. Du efterfrågade ju lite tips på vad du kunde skriva om. Kramar <3, din blogg är bara bäst!

stats