Ida-Marie Isaksson

Week by week: 33

vecka33

Vecka 33 är här och nu börjar känslan av att vara höggravid smyga sig på. Iaf en dag som denna då jag inte kunnat sova, håret är lite småfett, myslinnet inte räcker hela vägen över magen och det trycker en del neråt. Nån som känner igen sig?

Mini mår tiptop därinne och växer som h*n ska. Det är huvudsaken. H*n är ca 43 cm lång och väger runt 2 kg. SF måttet låg på 30 (+2cm) och det är fortfarande precis på mittenkurvan. Hjärtfrekvensen varierade rätt ordentligt från 120-170. Jag kan förstå att det sticker iväg för h*n ger sig själv rejäla workouts därinne, sällan en lugn stund. Barnmorskan konstaterade att mini låg i pole position, dvs något nedsjunken, fixerad med huvudet neråt. Redo liksom… Det känns skönt, nu hoppas jag att det stannar så.

Jag mår bra och sammandragningarna har slutat helt. Foglossningen har dock kommit tillbaka med dunder och brak. Så jag är återigen tvingad att ta det väldigt lugnt. Jag ska se till att köra en omgång akupunktur igen för det hjälpte verkligen! Men det är det enda som besvärar mig, sedan är det skumma småsaker som mest bara förundrar mig. Hyn är ren och fin men kräver extremt mycket fukt. Kan ösa på hur mycket som helst utan att få finnar (PEPPAR!) Jag har fått självsprickor både på läppar och fötter, jätteskumt, aldrig haft det förr. Inga bristningar ännu. Vikten ligger också stilla de senaste veckorna, + 11 kg sedan innan jag blev gravid ungefär. I övrigt är allt som vanligt. Järnvärdet ligger bra i blodet men jag ska ta lite tillskott ändå för depåerna är halvtomma, får dock gå över till en svagare variant som heter Ferronol och finns på hälsokost. Blodtycket är ungefär detsamma som hos en halvdöd människa i chock men det märker jag inte alls av.

Idag var jag iväg till hälsocentralen (som för övrigt är helt grym här, de SVARADE i telefonen och jag fick komma in direkt) och tog influensavaccin för första gången i mitt liv. Totalt emot sånt när man är ung och frisk, även fast jag jobbat med barn med både vanlig influensa och svininfluensa. Man ska bilda sitt eget skydd om man kan. Men som gravid är man ju en riskgrupp och min extremt nyanserade BM rådde mig att ta det. Och jag köper det, känner att det är jobbigt att hosta bara som det är, tänk att då få influensa, nej fy tusan. Och det är ju just lungorna som kan fara riktigt illa. Så jag tog det där omstridda vaccinet. Hoppas nu jag slipper biverkningar, känner mig lite hängig men det är helt normalt.

I övrigt då? Det mesta är är inhandlat. Vagnen & babyskyddet står redo. Vi ska åka på en hel del roadtrips i December så då vill vi vara förberedda utfall det skulle hända något. Ska bara ta itu med tvättberget också, men det hinner vi. Förlossningsbesök & föräldragrupp blir inte förrän i början av december. Dags att börja fundera på vad man ska packa i BB-väskan. Har ni några ovärderliga tips?

Ni som följer mig på Instagram har kanske sett tipset på en giveaway på mammakläder värd nästan 4500 kr! I’m in!
@idamarieisaksson heter jag där!

Läs mer om min graviditet: vecka 31, vecka 29, vecka 27, vecka 26, vecka 24, vecka 22, vecka 21, vecka 20, vecka 19.

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. idamarieisaksson

  Tack 🙂
  Jag vet inte om det går att förebygga, har hört att det är genetiskt. Men jag har smörjt mig med oljor sedan långt tillbaka, ungefär v 12 tror jag. Mage, bröst och ”Lovehandles” varje kväll innan jag ska sova. Provat lite olika: decleor, co gerd (ekologisk) och nu senaste biooil från apoteket. Alla funkar bra tycker jag och jag har än så länge inga bristningar. Kram!

 2. idamarieisaksson

  Galen nej nej!! Detär den absolut bästa metoden! Den får alla föräldrar som ligger inne på Neo lära sig då den är bäst för att förebygga sår när man kortar naglarna=infektioner. Men de river ju sig oftast ändå de små knoddarna!

 3. idamarieisaksson

  Tack söta! Åh men ag är avis på dig som har din lilla skatt hos dig! Tofflor köpte vi för några dagar sedan, en högtidlig ceremoni på IKEA 😀 Egna duschsaker ska jag skriva ner! Tack! <3

 4. idamarieisaksson

  Tack för din kommentar, nyblivna mammor är alltid de bästa källorna. Man glömmer ju så fort! EN fråga, får man inte bindor på BB så att man har tills man kommer hem? Var köper man såna annars, vilka är bäst? Tusen tack <3

 5. idamarieisaksson

  Hej! Vad kul att du lämnar ett spår! Hahah, lypsyl säger alla och jag kan inte överleva utan det så det lägger jag ner först av allt! Torris som jag är så låter det som att jg ska ta med bodylotion också… Tofflor är redan inhandlade 🙂 Bra tips! Tack så himla mycket! <3

stats