Ida-Marie Isaksson

week by week: 29

vecka29

Vecka 29

Nu börjar det hända grejer! Jag är inne i 3:dje trimetern och den 8:onde graviditetsmånaden (av 10). Det är lite drygt 3 månader kvar.  Det går så fort! Klassas jag som höggravid nu eller? Känns inte så iaf. Jag förundras varje gång jag ser mig i spegeln ”kolla in kaggen!!!”.

Bebis är ca 37 cm och väger 1,2-14 kg. Barnet börjar alstra fett och organen fortsätter att utvecklas. Den kan kontrollera andning och temperatur och är skändligare för ljus, ljud och lukter. Barnet börjar får lite svårt att röra sig fritt inne i livmodern

Den senaste veckan har det hänt mycket. Det är nog en tillväxtperiod just nu för jag känner att mini har växt och det börjar bli trångt mellan revben & bäcken. Häromdagen petade h*n nog till min aorta eller diafragma för jag tappade andan och höll på att tuppa av när jag satt och jobbade. Mini närmast vältrar sig omkring därinne och det känns så mysko. Som en stor ål som kränger fram och tillbaka. Man kan tydligt urskilja om det är huvud eller rumpa som buktar ut. Det är underbart att känna dock, skulle inte vilja ha det tvärtom.

Jag har mycket kraftiga sammandragningar eller förvärkar som det också kallas. Speciellt när jag är stressad inombords. Häromdagen hade jag dem var 3-4 minut och fick ta en tur till förlossningen på BM & förlossningsläkarens inrådan. Det var ingen fara på taket, och det känns skönt att veta. Foglossningen har blivit bättre av akupunktur, fogbälte och vila. Jag kan inte gå långa sträckor längre och det får väl vara så. Det kan jag leva med. Jag mår annars oförskämt bra och jag börjar längta så smått.

Med tanke på mitt tidigare jobb på Neonatalen och mina många sammandragningar så känns det skönt att träda in i vecka 29, snart är vi out of the woods om man ska se till dåliga förutsättningar och statistik när det kommer till prematurfödslar. Jo sånt tänker jag på. Jag har fått en helt annan syn på de känslor prematurföräldrar kan ha. Att inte riktigt få förstå att man är gravid innan barnet kommer och att inte få njuta av den här tiden innan man blir ”för” gravid måste vara en sorg i sig.

Mini har gjort sitt andra stora fotojobb! Inte illa! (första hittar du här) När det blir officiellt så visar jag såklart er!

Jag ska bli faster och Mini ska få sin första kusin vilken dag om helst. Sitter som på nålar och försöker att inte fråga hela tiden.

Vi var ju på Ullared och köpte alla nödvändigheter och efter det har allt känts så mycket mer verkligt. Nu är det dags att sätta igång med förberedelserna på riktigt. Vi har börjat efterforska i hur mycket kläder man behöver i början och gjort några inköp. Jag älskar att sitta och pyssla ihop små söta outfits och drömma mig bort lite. Jag har köpt en ljuvlig åkpåse till vagnen och möbler till barnrummet samt vagn är beställda.

Januari, kom fort!

LOVE I

vecka29-2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. idamarieisaksson

  Man vad synd, annars hade vi kunnat hänga 🙂 Jag är precis nyinflyttad, är från Norrland men har flyttat runt mycket. Killen spelar nu i HIF så därför blev det Helsingborg. Kram!

 2. Malin

  Roligt att följa din resa. Själv fick jag en dotter just i vecka 29, Hon skulle egentligen kommit nu den 7 oktober mej tjejen ville annat och kom redan den 29 Juli!Tack o lov så har allt gått förväntan o hon e nu e tjej på 3500 g som mår toppen!
  Lycka till med allt!
  Malin

 3. Rebecka

  Hej fina du! Kul du jobbat på neonatal hsr jsg med 5 år i Lund vart jobbade du? Som ssk el bsk? Kul följa din resa har min käraste i Malmö ff men inte lika läns som du och din kille. Kram

 4. Stina

  Jag la på mig som mest den sista månaden 😀 Det var som att bebisarna växte MASSOR då! 🙂 Suuuuuperfin mage har du Ida och suuuuperfin är du 🙂

stats