Ida-Marie Isaksson

Week by week: 24

v24

Veckorna bara springer iväg och magen växer med raketfart som ni kanske ser! Dags för vecka 24.

Barnet är nu ca 30 cm nu från häl till hjässa och väger från ca 565 till 665 gram i veckans slut.De vita blodkropparna har börjat bildas, det är dem som hjälper barnet att bekämpa infektioner. Luftvägar och lungor fortsätter att formas och utvecklas. Balansorganet i örat är utvecklat och bebisen kan nu skilja på upp och ned.
Lilla mini jufsar omkring och bökar en hel del. Nu känns det verkligen tydligt. Ibland man man urskilja om det är en fot, knä eller huvudet. H’n är mest aktiv på kvällarna och, sedan en vecka tillbaka, precis när jag ska till att somna.

Jag: Idag är inte bästa dagen att göra en uppdatering på, jag är nämligen ordentligt förkyld (som alla andra) och har väldigt ont i lederna. Så just nu är det lite sådär. Tur det är övergående. Förra veckan var jag i Stockholm och rännde runt hela veckan. Jag sov på 3 olika ställen, något som min kropp inte brukar reagera så bra på, så jag får väl skylla mig själv. Det var det värt! Hade så kul och det gick oväntat bra!  Sammandragningar har jag hela tiden men det är inget jag nojar över längre.  Har tyvärr mer och mer ont i höfterna sedan jag kom hem, idag och igår har det varit smärtsamt att bara vända sig i sängen. Jag hoppas verkligen inte att det blir värre än såhär. Det är ganska intressant vad som händer med kroppen. Navlen är typ platt. Magmusklerna börjar säga tack och hej, det är svårt att föreställa sig men att ta sig upp från ex soffan är inte lätt. I kombo med onda axlar blir det en ordentlig utmaning. Jag är som en säl! Magmusklerna har alltid varit min lifesaver vid förflyttningar. Men jag får hitta nya vägar. Jag är återigen ganska pigg och har faktiskt haft lite svårt att somna på kvällarna när mini lever rövare. Hoppas h*n ställer om sin dygnsrytm lite snart. Och det där med magen: Mediciner för magen fungerade inte alls, jag fick magknipen från hell. Gröt (mer fibrer) fungerade mycket bättre! Om man bortser från lederna så mår jag alldeles finemang just nu. Det är jobbigt att ha ont, men som tur är så är jag van.

Nu händer det massor i våra liv och det är ganska omtumlande. Stora grejer som är viktiga och ganska mentalt utmattande. Vi har iaf idag fått lägenheten i Gävle såld och på tisdag flyttar vi äntligen in i vårt nya hus. Praktiska grejer är fixade och vi har köpt en bil. Så nu känner vi att vi har det viktigaste man behöver. Nu börjar det bli dags att kolla på babygrejer!

I vilken vecka är ni och hur mår ni vid det här laget?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats