Ida-Marie Isaksson

Olja mot bristningar.

DSC_0128-2

Decléor Aromessence Sculpt

Vilken är den bästa oljan för en växande mage och bristningar? Kan man förebygga bristningar? Det är nog en ganska vanlig fråga man ställer sig när man är gravid. Jag själv är av uppfattninen att bristningar har med ålder (elacticitet), viktuppgång och framförallt hormoner att göra. Växer man fort får man ibland bristningar i huden. Att man växer fort kan ha med hormoner att göra men såsom vid pubertet och graviditet. Det är inte så mycket kan kan göra åt dem, så lika bra att bära dem med stolthet. Bristningarna infinner sig inte i det översta hudlagret utan i de undre, därför är de svåra att förebygga men jag tror helt klart att en ordentligt och djupt återfuktad och smidig hud har lättare att anpassa sig än en torr. Därför smörjer jag varje kväll in mage, höfter och bröst med en naturlig kroppsolja.

Denna olja tipsade Josefine om och jag har använt den länge nu. Den är jättebra och luktar underbart (citron) Den går lätt in i huden och man slipper känna sig kladdig. Än har jag inga bristningar även fast brösten nästan exploderat och magen kommit ikapp snabbt på slutet. Så den kan jag rekommendera. Här är några av dess egenskaper:

 • 100 % ren och naturlig kroppsolja med djupverkande essentiella oljor
 • Underbar doftupplevelse som väcker alla sinnen
 • Hjälper till att ”slussa ner” efterföljande produkter på djupet i huden
 • Ökar cellaktiviteten
 • Ger fukt och näring
 • Motverkar och läker hudbristningar vid graviditet och snabb viktförändring
 • Ökar nivån av kollagen I och III märkbart
 • Dränerande

Jag köpte min till ett bra pris på Skincity.com

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. idamarieisaksson

  Jag läste på lite mer kring det och det verkar gälla högkoncentrerade eteriska oljor ex såna man droppar i oljebrännare, bad och massageoljor vid aromaterapi. Jag tror inte att det gäller oljor som är till för att smörja huden med, de är utblandade och det krävs extremt höga mängder för att de ska va skadliga. Men bra att vara påläst! Rätta mig gärna om jag har fel!
  Kram!

 2. idamarieisaksson

  Oj din stackare, alltså nu menar jag att kräkas i 36 veckor!!! Tycker din inställning är helt rätt, det är inget man kan påverka!

  Vi lämnade grekland för att M’s lag åkte ur ligan och kontraktet upphörde. Jätteledsamt, tyvärr är Grekiska ligan väldigt korrupt så det var synd om killarna, det var inget som gick att påverka genom att spela bra fotboll så att säga. Vi hade gärna stannat kvar i Apollon om de hade stannat kvar i Superleague för det var en jättemysig och välskött klubb med en reko president!

  Tack så hemskt mycket! Kram!

 3. Evelina

  Jag är gravid i v 37 och använder Weledas havandeskapsolja, inga bristningar än så den kan jag rekommendera. Sen vet jag såklart inte om det beror på oljan eller andra saker som du skrev.
  Välkommen till Helsingborg! 🙂

 4. Linda

  Vill bara lämna en lite kommentar och säga hej! Hittade din blogg idag via instagram, så nu följer jag dig på båda ställena. 🙂 Jag är också gravid, fast går in i vecka 18 på söndag, så ligger några veckor efter dig. 🙂 Är dessutom också 85a som jag såg att du är eftersom du skev att du fyller 29 snart 🙂 kul! Börjar bli tajt med vanliga jeans för mig nu, ska köpa de svarta snygga från H&M som jag såg att du inhandlat! 🙂
  Jag smörjer mig med en body butter från Body Shop och hoppas att det ska hjälpa lite i alla fall, har dock lite bristningar på höfterna sedan puberteten. Ha en fin helg! Mvh Linda (lindaj1985 på instagram 🙂

 5. Annika

  Tror absolut att det hjälper att smörja, men jag tror också att det är andra faktorer som spelar in. Jag fick stor mage och ganska snabbt, men inte en enda bristning medan nån med liten mage kan få massor. Tur, otur, gener jag vet inte.
  Jag hade en billiare variant från Weleda att smörja med.

stats