Ida-Marie Isaksson

Exuviance skincare – My daily favourites step by step.

Min hy har varit i riktig obalans den senaste tiden. Torr men ändå fet. Inget av det jag testat tidigare fungerade och jag var tvungen att göra någon förändring. Det blev då så att jag, efter en rekommendation, bokade tid hos Beatrice Mathisen på hennes salong med samma namn som ligger på Östermalm i Stockholm. Hon är certifierad Exuviance-terapeut och har många års erfarenhet. Där gjorde hon en grundlig rengöring (portömnig, milier etc), lade en peeling (AHA-syror) och gjorde en hudanalys på mig. Sedan fick jag ett skräddarsytt kit på produkter som passar min hy och mina problem (torr, kvisslor) . Jag har ju testat några Exuvianceprodukter tidigare och gillade verkligen dem, men för att få ordentlig effekt behöver man nog byta ut alla, och inte några produkter som jag gjorde. Det är en ordentlig djungel, så jag rekommenderar verkligen en hudanalys av en certifeierad terapeut för att hitta de produkter som passar dig. Jag känner redan (efter 2 veckor) att min hy börjar balanseras och jag har inte fått några nya finnar. Så här kommer mina produkter:

DSC_0142-2

Rengöring: Purifying Cleansing gel. En rengöringsgel med multi-AHA för normal-tålig hy, dvs icke-känsliga hudtyper. Rengöringen återställer fuktbalansen, gör huden ren, mjuk och ger en klar utstrålning.
Denna använder jag tillsammans med två svampar för att rengöra ansiktet ordentligt. 1-2 gånger i veckan använder jag också den med min Clarisonic Mia2.

Toner: Soothing Toning Lotion. Huden baddas med en blandning av växtämnen från aloe, gurka, kamomill och altearot, samtidigt som orenheter varsamt försvinner. Den fuktgivande och lugnande formulan motverkar fnasig hy, återställer fuktbalansen och neutraliserar huden, samtidigt som den förbereds för en fuktcreme från Exuviance.
Jag är inget fan av toner men denna känner jag verkligen gör gott. Den stänger porerna och lugnar huden inför applicering av serum/fuktcreme.

DSC_0144

Serum: Vespera Bionic Serum. Ett serum som ger en intensiv behandling för stressad hy. Förbättrar och jämnar ut hudens struktur, ta bort fina linjer och rynkor och motverkar ojämn pigmentering. Detta serum passar alla hudtyper och har bevisade effekter för intensiv fuktgivning, bekämpning av fria radikaler och hudföryngring utan att på något sätt stressa huden. Passar även Rosacea, extremt torr hud och akne då det lugnar och reparerar effektivt utan att stressa huden. En kraftfull blandning av polyhydroxisyror, inklusive laktobionisk syra, provitamin A, C och E, havsväxter och extrakt från grapefrukt, samverkar för att minska de synliga tecknen på åldrande. Skyddar huden från påverkan från miljön med superantioxidanter samtidigt som hudtonen förbättras och blir klarare.

Skönt och lätt serum utan olja som lätt går in i huden.

Dagcreme: Multi-Protective Day Creme. Daglig, grundläggande hudvård för alla hudtyper, även känslig hy, med torr tendens. Denna patenterade polyhydroxisyra gör att en yngre, ljusare ansiktshy varsamt kommer till ytan och reducerar förekomsten av fina linjer och rynkor. Multiantioxidanter, solfilter och E-vitamin fungerar som en barriär som skyddar mot påverkan från den omgivande miljön. Aloe, gurka och kamomill verkar lindrande och fuktgivande.

Denna har jag använt länge nu och den håller vad den lovar. Oljefri. Extra plus att de har spf 20, det är svårt att hitta!

Nattcreme: Ultra Restorative Creme. Denna avancerade anti-aging creme innehåller åtta procent glukonolakton och fyra procent laktobionisk syra båda patenterade polihydroxisyror (PHA) med egenskaper som fördröjer hyns åldrande samt även fungerar antioxiderande och återfuktande. Cremen gör att hud som skadats av solen känns och ger intryck av att vara lenare, sundare, yngre och mer strålande. Upprepad användning kan bidra till att minska förekomsten av fina linjer och rynkor och främja en jämnare hudton. Cremens unika kombination av PHA:er gör att den får alla AHA-cremens fördelar, samtidigt som den är mild mot huden och är lämplig för alla hudtyper. Denna ultramjukgörande kräm kan användas såväl dag- som nattetid och ger långvarig återfuktning.

Detta är min nya mirakelcreme. FANTASTISK återfuktning utan att bli fet. Den har en tjock och dryg konsistens men blir som sammet på huden.

DSC_0150

Jag använder också dessa ögoncremer med fuktgivande, uppljusande och uppiggande egenskaper sedan tidigare.
Jag länkar till sidan Skincity.com för att de är auktoriserade återförsäljare med bra beskrivningar på alla produkter.

For English translation: Use google translate or ask me and I’ll do my best to answer you.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Super bra inlägg! Ska själv gå över till Exuviance då min nuvarande serie ska utgå. Jag undrar hur du gör när du använder svampar till din rengöring? Och så måste jag bara säga att dina naglar är to die for!

stats