Ida-Marie Isaksson

what I miss with Sweden.

2014-05-07

När det är så nära till hemresa har jag börjat fantisera om vad jag ska göra det första jag gör när jag kommer hem. Det handlar till 99% om mat. Vad vi ska äta…åhhhh! Jag har börjat skriva inköpslista till Ica Maxi redan haha! Leverpastej och inlagd gurka på en hårdbrödmacka stå högst på listan. Efter det kommer hederligt bryggkaffe, vi bor ju bredvid Gevaliafabriken i Gävle och jag längtar efter att känna den där härliga kaffedoften i luften på morgonen. Mer? Jodå! OLW’s Lättsaltade ChipsPizza från Isak’s Corner, Plocktallrik på Kalles och min favoritpasta från Aktern & Fören. Översvämning i munnen just nu.

Maten här i Grekland är ju fantastisk, så jag kommer nog att sakna den mer än vad jag har saknat Svensk mat medan jag varit här.

Något annat jag verkligen letat här är ett bra torrschampoo, jag har spenderat en mindre förmögenhet på torrschampon men inget är lika bra som Batiste, som dessutom är sjukt prisvärt! (finns på Åhlens & Kicks)

En weekend i Stockholm är inbokad och då ska jag länsa Rituals butik i Sturegallerian. Denna sugarscrub är BÄST! (vilket jag också tipsat om i senaste CHIC där du kan läsa om min knep för att bli strandsnygg!)

Är det någon som känner igen sig? Vad saknar ni från ert hemland när ni är bortresta?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lena

  Håller med Nick, jag kan bli sugen på saker jag normalt inte brukade äta när jag bodde i Sverige. Märkligt! Annars är favoriterna messmör, blodpudding, leverpastej, räksallad, kavlis mjukost. Annars finns det mesta andra här i USA som sill, wasa knäckebröd, kalles kaviar, svenskt lösgodis, marabou choklad osv

 2. u

  Jag är finsk men bor utomlands och jag saknar alltid karelska piroger med äggsmör…börjar längta hem nu när jag började tänka på dem!

 3. Nelly

  Det bästa med England är att de har gammalt hederligt lösgodis. Det var en väldigt lycklig dag när jag upptäckte detta då jag är en godisfantast.

 4. Nick

  Kalles Kaviar, wasa knäckebröd, svenskt te. Listan kan göras lång. Det är konstigt att man ibland blir sugen på saker när man bor utomlands som man inte brukade äta när man bode i Sverige, eller så är det för mig iaf. Kan bli jättesugen på vissa saker bara för att de är svenska.

 5. Jossan

  Åh plocktallriken på Kalles går inte av för hackor:)!!! Inte pizza från Isaks corner heller. Nu blev jag hungrig!
  Välkommen hem!
  Kram

stats