Ida-Marie Isaksson

medicine.

DSC_0175

Morning! Sitter med en balja kaffe och försöker bota min huvudvärk. Igår var migränet nära, så jag är helt slut idag. Snart ska jag hoppa upp på Mr Cross och hämta energi och endorfiner. När man har huvudvärk/värk varje dag får man hitta vad som funkar, och för mig hjälper morgonpromenaden att lätta på värken. Jag kan ju inte direkt använda värk som en ursäkt att inte träna, då skulle jag aldrig röra på mig. Jag är van och jag tycker faktiskt att fysisk aktivitet (utefter min egna förutsättningar) är den bästa medicinen. Jag har blivit erbjuden tonvis med värktabletter genom åren kan jag säga och det gör mig bara förbannad. Jag tycker inte att det är värt det, det lurar bara hjärnan och när det går ur har jag ännu ondare för att jag trott att jag är smärtfri, vilket leder till mer huvudvärk, vilket leder till mer medicinering. Och det går jag inte med på, HJÄLP MIG istället för att STJÄLPA MIG liksom. Tyvärr finns det allt för många läkare som tar den enkla utvägen för att inte behöva engagera sig. Nu blev det här ett litet djupt inlägg, det bara kom, kanske någon kan hämta motivation att börja träna eller att tänka efter två gånger innan man stoppar i sig tabletter mot allt.

Nu är det dags att sätta igång. Ha en fin dag allesammans!

Translation: Use google translate

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Nu är detta inlägget gammalt, och vet inte om du fortfarande besväras av din huvudvärk på samma sätt? Men jag kände att jag bara var tvungen att skriva och tipsa dig om magnesium, det har hjälpt mig som för några/något år sen hade ont dagligen och åt smärtstillande dagligen. Hinner inte förklara exakt varför det är bra och hjälper, för nu ska jag slänga mig ut genom dörren. Men det står säkert allt du behöver veta om du googlar. Lycka till och tack för en underbar blogg!! Stoooor kram från Sanna

 2. Karina

  Vad jobbigt med huvudvärk och migrän! Jag har ocksa haft det i manga ar men nu har jag upptackt akupunktur och det är superbra. Har även ändrat min kost en del (efter rad fran min akupunktör). Det finns en del alternativa metoder att testa om du är intresserad av det. Besök hos en osteopat (om det är nagot som last sig i kroppen) kan funka och jag har även lagt märke till vad som triggar min migrän (choklad, citrusfrukter, för mycket tid framför datorn, spänd nacke) och undvikit det. Lycka till! Kramar, Karina

 3. Nevena

  Åh vad glad jag är över att du tar upp detta! Det är så sant allt du skriver. Ibland måste man ju såklart ta smärtlindrande tabletter eller äta penicillin etc… Men jag har också blivit erbjuden rn miljon olika tabletter känns det som. Vissa gånger ber jag dem skriva ut tabletterna bara för att jag inte orkar dividera med läkarna om varför jag inte vill ta tabletter, sen låter jag dem ”ligga på Apoteket” ett bra tag så att aptorkteknikerna i sin tur kan ta bort receptet sen. Känns illa att man ska behöva göra så för stt läkarna bara skriver ut massa skit. Jag går hos sjukgymnast regelbundet (läs: har nack-/och axel problem så har också fruktansvärd huvudvärk) och dem blir förbannade för att allt läkarna gör är att skriva ut mediciner.
  Blir sen mörkrädd utav att var och varannan person får antidepressivt utskrivet idag……

 4. Erika

  Jag kan tycka att tabletter har en funktion ibland men viktigare är att komma på den bakomliggande orsaken. Hade t ex grym huvudvärk nästan hela förra vintern och det hade en så enkel förklaring att mitt brytningsfel hade förändrats. Med nya glasögon var det kirrat… Tyvärr är det ju sällan så enkelt men att försöka hitta grundproblemet och jobba med det tycker jag är viktigt!

stats