Ida-Marie Isaksson

avrio.

DSC_0433

Outfit coming up

Torsdag och en dag hemma för min del. Jag väntar på wifi-snubben som ska komma mellan 10-17… Oftast ringer de dock vid 16 och säger Avrio (imorgon). Hemma skulle jag bli arg men här är det bara att gilla läget. Man kan ändå inte påverka det! Människor är i allmänhet väldigt spontana, och det gillar jag, men de har kort tålamod. Vi blir t.ex ofta omkörda i 100 knyck mitt i 4-vägskorsningar utan trafikljus för att vi tar det lite lugnt när det är dålig sikt. Och det är EXTREMT dålig sikt. Folk parkerar överallt. Man kör inte direkt efter trafikregler eller sunt förnuft heller så det gäller att inte förlita sig på att de andra har stopp- eller väjningsplikt. Glöm det! Trakfien är det enda läskiga med Grekland so far.

Thursday stuck at home wating for the wifi-installer. He can show up any time between 10-17 they said…hah! But I’m prepared the’ll call at 16 and say ”avrio” (tomorrow). That’s just how it works over here. At home I’d go bananas but here I don’t care. That’s the way it is. Some people here seem to be very spontanious, and I like that, but the have short temper. Especially in traffic. You can’t trust the drivers or the signs. For example we often get driven past in 4 way crossroads without trafficlights and bad sight. Just because were slowing down to pay extra attention. That’s so stupid (and the probably think the same about us!) You gotta keep yourself safe and not trust others drivingskill or common sense. Traffic is the only scary thing about Greece so far.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Min man kör som om han skulle ha eld i röven :p helt galet. Ibland bara parkerar de bilen lämnar sitt nr och om någon ska ut så ringer dem en.. Haha sinnes!

stats