Ida-Marie Isaksson

Hur var peelingen?

I samarbete med Akademikliniken Helsingborg

ida-akademikliniken-helsingborg

recovery-creme

Idag är det en vecka sedan jag gjorde min Kemiska peeling på Akademikliniken i Helsingborg och jag tänkte berätta lite hur det kändes och hur resultatet har blivit. Många har vi ju sett Sett Sex and The City och förknippar kemisk peeling med en kokt Samantha, eller hur? Så här får ni min upplevelse om hur det känns och vad som händer efteråt.

Det här beskriver behandlingen:

AHA-peeling med glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra (BHA).
– Exklusiv för Akademikliniken.
-Lämplig för; normal till känslig hud som är torr och utan lyster och ev. lättare form av pigmentering
– Utjämnande, avlägsnar lättare pigmentering, inflammationshämmande, ger lyster
– Peelehandlingen tar ca 40 minuter.
– En peel som kan göras som en enstaka behandling men för en varaktig effekt rekommenderas att inleda med en kur på 3-6 behandlingar med täta mellanrum och sedan underhålla resultatet med behandling varannan månad kontinuerligt

När man genomför behandling rengörs ansiktet först noggrant och när syran appliceras sticker det lite (inte på alla). Det gör inte ont och det går dock över så fort den avlägsnas. Efteråt får man en lugnande mask. Direkt efter behandlingen kan man ha lite lätt rodnad på känsliga ställen, man jag hade inte det. Jag gick på stan! Några dagar efter peelingen kan man börja flagna lite . Det är död hud som börjar torka och lossnar. Jag ”flagnade” lite på hakan och runt näsan, Det var som mjöl, inte stora sjok! Det är faktiskt första gången jag fjällar efter en kemisk peeling och det är ett gott betyg, då vet man att det tar!  Den stora förändringen var att jag genast hade en enorm lyster i huden – det ser man direkt. Det är som att det kommer en massa fukt inifrån och att huden blir alldeles utslätad.

Under den tiden jag flagnade använde jag Akademi Klinikens CURE Recovery Creme som är en extra kraftfull näringsrik crème. Den kan användas som Nattcreme eller mask och är perfekt om man har hud som kräver extra fukt. Och hörna – har ni sett hur fiffigt man dispenserar cremen? Man bara trycker så kommer det upp en perfekt mängd. Så fräscht och smart!

Nästa onsdag ska jag göra den där Botox-behandlingenjag pratade om och ni får såklart hänga med!

Kram Ida

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofi

  Du berättade väl aldrig om din tear through (eller hur stavas det! !) behandling under ögonen. Hade varit intresset samt före o efter bilder!

  1. idaisa

   Hej Sofi!
   Jag uppmanar att vara lite försiktig med den då den är lite risky och det är ett känsligt område. Jag gjorde den behandling på ett annat ställe i Skåne.
   Jag fick en reaktion på min tearthrough, svullnad, och det har fortfarande inte blivit helt bra. Hyalyrosyra drar som bekant åt sig vätska och på mig samlas det mycket vätska runt området där de lade fillers. Det syns ibland men börjar försvinna. Jag har funderat lite på att göra en reverse och ta bort det, men det fyller samtidigt ut mina håligheter väldigt fint när det när bra. Det är bara när jag har extra vätska som det kan bli lite för mycket och det bryts ju ner med tiden. Kram på dig! <3

stats