Ida-Marie Isaksson

blöjfri, sängbyte och VAB

 
 
VAB! Igen! Yttepytte feber denna gång tack och lov men ändå, nu räcker det med sjukdom i vår familj. 
Jag myser runt i morgonrocken fortfarande och har inga planer på att klä på mig än på et ttag, snart dyker det väl upp ett bud så man får skämmas. Haha! 
 
Igår lade jag ut en bild på instastories som har lett till en massa frågor så jag tänkte svara på dem här. Det var nämligen så att vi fick tillbaka alla blöjor från förkolan igår för att Vincent är blöjfri dagtid. Och ni undrar givetvis hur detta har gått till? Och det undrar vi också, haha! Nejdå, vi har såklart jobbat hårt som ett team. Vi har en fantastisk förskola där alla barn får gå på pottan på rutin tidigt och när alla andra barn gör det blir det alltid lättare. Hemma har han blåvägrat sitta på pottan. Men han har gått utan blöja och varit väldigt duktig på att hålla sig tills han får blöjan. Så vi har fortsatt att träna utan att tjata för mycket, det kommer när det kommer. På förskolan har han varit duktig på att hålla sig och även sitta på pottan.  Men där chillade han bara med en bok och kissade inte så ofta. När det hände blev det dock massa beröm och en gång fick han ett bilklistermärke, och då hände något. Sedan lossnade det och nu går han till och med självmant och kissar när han känner sig kissnödig. Och han är nästan stoltare än vad vi är! Så roligt att se.
 
Något annat han är himla stolt över är sin ”Stora-killen-säng”. Vi tog bort spjälsidan på hans Stokke Home säng och satte dit en sängsida. Där har han varit så duktig och somnat själv som vanligt. Det har inte varit några som helst problem att ta bort en sida faktiskt och sängsidan räcker gott som stöd. Ganska skönt också att han kan komma in till oss själv när han vaknar istället för att behöva ropa tills vi vaknar.
 
Inlägget innehåller samarbetslänkar
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats