Ida-Marie Isaksson

Haj, haj, Vincent pratar skånska!

dsc_0176-2

Ända sedan Vincent började prata så har han sagt några ord med ganska stark skånsk accent. Haaaaj, naaaaj och jäää (jaaa) hör man klart och tydligt. Han har en viss betoning i fler ord också. Määämää (mamma) hehe. Han kan naturligtvis inte heller säga rrr, just nu är det äjj, men frågan är om han någonsin kommer att kunna det nu? Detta är såklart helt obegripligt för oss norrlänningar! Kommer vi ens att förstå vad vår son säger? Kommer han att prata bred skånska?  Haha! SOS! Hjälp!
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Men ingen av er pratar skånska? ?

  Jag är ju från Norrland ”Vilhelmina” och min man är göteborgare och vi bor i Göteborg. Försöker få honom att flytt till Umeå ?? går sådär!

  Våra 2 barn pratar göteborgska med lite norrländskt ibland haha helst äldst dottern som är 7 år. ? Men jag tror faktiskt hans dialekt kommer ändra sig ju äldre han blir. Helst om ni inte själva pratar skånska ?

  Kram

 2. Annika

  Haha, o jag som försöker lära min son av min skånska här i Sthlm. Haha. Men det är inga jaa här inte utan mest bara aaa. Haha. Fast håller med om att skånsk dialekt inte är supersexigt. Hatar min dialekt. Man låter så grov. 😉

 3. Heléne

  Haha ? Ja, skånska är inte enkelt att förstå? Men barn är så anpassningsbara även när det gäller språk så flyttar ni kommer dialekten snabbt att ändras och skorret försvinna??

 4. Kerstin

  Underbart med dialekter Ida, men om jag får vara ärlig så föredrar jag norrländska före skånska hihi. Kanske för att jag oxå har kite norrländsk när jag kommer från Gävle

stats