Ida-Marie Isaksson

Det hetaste makeuptrenderna – bästa budgettipsen!

Sminkinlägg är uppskattat och jag tänkte att jag skulle försöka komma med lite såna då också då. Jag har faktiskt börjat våga experimentera lite mer med smink det senaste året efter att ha varit väldigt försiktig innan. Jag har helt enkelt fått tips om och trillat över väldigt bra produkter som fått mig att vilja testa och lära mig mer. Men smink är dyrt och det gör det mindre roligt att testa nytt ibland. Så här kommer några billiga och bra alternativ till de annars ganska dyra makeuptrenderna. (Inlägget innehåller adlinks!)

Contouring är fortfarande en het trend. Jag älskar att framhäva mina allra vackraste drag och jag är så glad att det nu finns helt rätt toner att använda till detta så man slipper använda orange solpuder och glittriga ögonskuggor som highlighter som i tonåren (haha, yes, jag sysslade med contouring redan då fast då visste jag inte om det) Två saker med contouring tilltalar mig dock inte alls, dels gillar jag inte tanken med att kladda på massor med tjock foundation i ansiktet som man ser i youtubevideos. Det kanske ser fint ut på avstånd, men jag tycker mer naturliga sminkningar är vackrare till vardags. Sedan är dessa hypeade countoringpaletter ganska dyra och ganska tidskrävande att använda. Frågan är om man använder dem?

Jag gillar pudervarianter på contourpaletter. Dels är de lätta och lägger sig inte som en kaka, de är enkla och snabba att applicera och lätta att tvätta bort. Denna contourpalette från Viva La Diva har jag använt sedan jag började med puder-contouring. Den är jättebra! Man kan välja att applicera ytterst lite om man har en ”osminkad look” eller mer och fler delar av paletten om man vill köra lite hårdare contouring. Jag använder Croissant och Almond.

Strobing är en annan het trend och jag highlightar alltid mina kindben, näsryggen, tippen på överläppen och ev fler ställen. Jag använder nästan alltid pudervarianten från Viva LA Diva i färgen Pink Silver eller Warm Gold som jag tycker ger ett fantastiskt jämnt och fint glow utan stora ”glitterpartiklar”. Nu på  sommaren har jag också använt en Strobing Highlighting stick från Isadora som ger lite extra glow på utvalda ställen.

Att ha perfekta ögonbryn har aldrig varit så inne som nu. 3d bryn är extremt dyra och dessutom svårt att korrigera om det inte känns rätt. Men det finns en extremt billig lösning på det. Ögonbrynspennan från Vila La Diva jag har visat er en gång tidigare kan jag inte klara mig utan. Eyebrow Fine Liner Pen. Den är helt fantastisk! Och väldigt dryg, jag har inte köpt någon ny ännu utan använder samma som jag köpte i våras. Den har en fin spets och du målar dina egna strån, resultatet blir så naturligt att man häpnas. Färgen sitter som berget, men tvättas bort med vatten. Några tips att tänka på är att huden ska vara ren och torr där man ska måla, annars kan färgen få svårt att fästa (lite som att måla med tusch på plast). Träna att måla, man lär sig fort! Jag använder färgerna mitad eller sombra beroende på om jag färgat ögonbrynen eller inte, men det är inte så stor skillnad på dem. (På bilden med pennan har jag bara målat ena ögonbrynet )

Har ni några grymma budgetmakeuptips? Ge varandra tips i kommentarsfältet!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie

  Hej!
  Här kommer lite tips från mig till Dig/Er:
  Jag har använt den här paletten i snart 6 månader och är inne på min andra (enbart då det jag mest tar slut på är mitten färgen på nedre raden som jag markerar med innan jag lägger en blanding av alla tre färger på nedersta raden och sen använder jag den mittersta på övre raden för highlight över kindbenet, i ögonhålan och under ögat och den övre i högra hörnet för o highlighta ögonbrynet när jag sminkat det): http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/sk%C3%B6nhet/makeup/pashion-201128/contour-palette-722112-130/

  ps: tips är också att lägga highlighter som grund på ögonlocket innan du lägger ögonskugga då håller den längre – och du använder highlightern till mer än en sak. Funkar också som bara en bas färg när man inte vill sminka ögonen för mycket.
  ps

  SÅ otroligt värd sitt pris! Finns även hos Ellos vet jag.

stats