Ida-Marie Isaksson

Vikt och att vara en förebild

IMG_9467.JPG

Hej bloggisar!

Längesen jag pratade om vikt nu men jag hade ett sånt spännande samtal om en grej jag ska göra lite längre fram i vår och jag kände att jag måste lufta ämnet igen. Först och främst. Vikt är ett känsligt ämne, tänk efter en och två gånger innan ni pratar om, dömer eller kommenterar andras vikt. Ni vet aldrig vad de går igenom! Jag vet att det är många som kämpar med liknade problem som mig därute, och det är faktiskt förvånansvärt vad mycket kommentarer och pikar man får. De sårar!
Och jag känner att jag vill vara öppen med min vikt då det är många som frågar och kanske ser mig som en förebild kroppsmässigt. Jag tycker själv att man ska mer kött på benen, den sortens förebild vill jag inte vara. Dock tänker jag inte skämmas för min kropp, bättre självkänsla än så har jag. Jag har en sund inställning till mat och träning – just nu tränar jag inte alls men äter allt gott jag kan för att det är det som funkar för mig. Jag önskar jag kunde röra på mig lite mer för att bygga lite muskler med det klarar inte min kropp.

Jag tappade ju en massa kilon efter min graviditet när min ledsjukdom brakade loss och sen dess har jag inte fått tillbaka dem. Jag kämpar verkligen hårt med massor av kalorier för att gå upp i vikt men lyckas inte ett smack. Jag går inte ner alls och har inte gjort det på säkert ett halvår, men inte ett gram plus på vikten hur jag än gör. Just nu har jag en hårdoffensiv efter att ha träffat en dietist. Jag häller rapsolja på all mat och dricker äter mellanmål mellan alla måltider för att fylla kroppen med en massa kalorier. Men nej, inte ett gram. Nu ska det också tas lite mer djupgående ämnesomsättningsprover för att nått är fel. Annars är det bara att finna sig i att antingen äta varannan timme resten av livet eller att bara acceptera kroppen som den är. Jag hoppas på lite fluff till sommaren! 🙂

Det här blev väldigt öppet och djupt för mig. Var snälla nu, tack!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. michaela

  Hej
  Har du testat med näringsdrycker?? Dom innehåller 300kacl och är relativt små så du kan tom dricka två utan att det är jobbigt.
  Mvh Michaela

 2. Sanna

  du ska aldrig känna att du behöver be om ursäkt för hur du ser ut eller något annat för den delen heller. Du är supervacker precis som du är och jag önskar dig all lycka till att nå de mål som du önskar nå.

  Jag har i många år kämpat med vikten fast åt andra hållet, har en sköldkörtelsjukdom vilket gav mig mycket övervikt som vägrar försvinna, men jag ger mig inte. Ska kämpa som en dåre då jag har ett mål och en målvikt som är ” jag ”.

  Men når vi inte våra mål så duger vi bra som vi är , bara vi inte låter oss må dåligt över situationen <3

 3. Tack!

  […] härligt uppvaknade med alla fina kommentarer på mitt inlägg igår ang vikt och att vara en förebild. Tusen tack snälla […]

 4. Hanna

  Jag tycker du är så otroligt vacker och det beror inte bara på ditt yttre. Det var längesen jag träffade dig nu men den bilden jag har av dig är att du är så otroligt godhjärtad och genuin. Jag älskar att gå in på din blogg och se dina bilder.
  Jag vet hur det är att leva med reumatism och jag önskar så att du får må bra. Stor kram för att du lyfter ett viktigt ämne och för att du vågar vara ärlig. Du är en grym förebild på alla sätt.

 5. linnea

  Det är modigt av dig att öppna dig,särskilt om ett så (tyvärr) tabubelagt ämne som vikt. Jag har själv lidit av anorexi och varit riktigt dålig. Men när jag väl insåg att jag ville leva och började kämpa för att ta mig upp i vikt vart jag CHOCKAD över hur svårt det kan vara och mådde inte alls bra i min magra kropp. Man ska ej skämmas oavsett kroppsform men det var precis vad jag gjorde, ville ej visa mig. Vilket var en stor kontrast mot innan min sjukdomsinsikt – då jag eftersträvade att se så mager och jävlig ut som möjligt. Men vad jag vill såga är att det, trots det mestadels talas om hur man ska gå NED i vikt nog finns många som förstår känslan av att få kämpa för att behålla vikt, vara rädd för att för mycket rörelse ska leda till viktnedgång. Då jag kämpade järnet för uppgång var jag totalt orörlig, fick skjuts vart jag en skulle, åt havregrynsgröt med två smörgåsar till frukost varje morgon, mellanmål på förmiddagen, fulla luncher med måltidsdryck, dubbla mellanmål på eftermiddagen, middag, kvällsmål likvärdigt mellanmål SAMT extra näringsdrycker. Ändå gick jag vissa veckor ned i vikt. Så jag förstår verkligen, det är ej lätt för alla. Hoppas innerligt du får hjälp av dietist och att ni kan komma underfund med om det eventuellt även är något annat som spökar. Liksom du hade och och har jag som mål att KUNNA träna och bygga upp muskler, stärka kroppen. Kämpa på med ditt! Kramar!

 6. Jenny

  När jag gick i 6-7 (går andra ring nu) brukade flera personer varje idrottslektion stå och titta på min kropp i spegeln när jag tränade. Jag förstod inte varför förrän jag några sa till mig ”gud vad smal du är jenny”. Då ville jag bara springa till stadium och köpa världens pösigaste kläder!

  Tycker att vikt är ett jobbigt ämne och när jag för några år sedan hörde att mina vänner vägde 50-52 kg kände jag ju mig fet som vägde mer. Nu har jag dock insett att man helst ska väga mer än det när man är 1,75. Har t.om slutat väga mig för annars kommer jag bara må dåligt. Jag vet att jag är frisk och nästan har rekommenderat BMI, det räcker för mig! 🙂

  Vet hur det känns att inte kunna gå upp i vikt, jag har försökt så många gånger!!

 7. Des

  Hej!
  Vill bara skicka en stor styrkekram till dig, och önska dig lycka till. Jag kämpar med det motsatta, så jag vet hur jävligt det kan vara att kämpa. KRAM på dig! ❤️

 8. Maria

  Du är jättevacker som du är! Det är himla fint att du delar med dig, det hjälper nog en och annan tjej som läser bloggen.

  Lyssna inte på tråkiga kommentarer, det är bara energitjuvar som har alldeles för lite att göra.

  Stor kram!

 9. Carina

  Vad stark du är! Att våga skriva om något så personligt. Tycker att du verkar vara en fantastisk förebild oavsett vikt men förstår att många alltid ska hitta något att klaga på. Du är för mig en förebild genom hur du visar oss genom bloggen vem du är. För mig symboliserar du en driven småbarnsmamma (vilket bara i sig är en fantastisk förebild

stats