Ida-Marie Isaksson

IVF – ofrivilligt barnlös

Hej mina vänner. Nu vill jag att ni tar er tid att läsa detta väldigt noga.  Jag har något som berör mig så djupt och som jag inte ser någon annan utväg än att be er om hjälp med.

Vissa av er kanske kommer ihåg Erika som har fotat mig några gånger. Han är en otroligt duktig fotograf och hon fotade mig bland annat för omslaget på tidningen ”Jag är gravid!” och min underbara gravidbilder bara dagarna innan Vincent föddes. Vad ni inte visste då var att Erika är ofrivilligt barnlös. Hon och hennes man Björn har gått igenom IVF-försök och de har just avslutat det 3:dje och sista med en oerhört sorgligt avslut. Erika blev gravid på sista försöket, men det gick inte ändå. Allt gick i kras. De är våra vänner och vårt hjärta blöder för dem. När man önskar något så mycket, mer än livet, men inte kan. Livet är så förbannat orättvist. Tårarna bara rinner när jag skriver i detta nu. Om jag bara kunde hjälpa.

Och det kan jag faktiskt på ett sätt. De har inte de ekonomiska muskler som krävs för att själva finansiera ett till försök, inte många har dem pengarna faktiskt. Så nu har Björns familj startat en insamling som är öronmärkta till ett försöka att få ett barn, hur de än vill gå vidare med det och jag vill göra allt jag kan för att bidra, och jag hoppas att någon av er kan hjälpa med en liten slant.

Här kan du läsa Erikas blogg där hon skrivit väldigt öppenhjärtigt och om det sista IVF-försöket.

TACK för att du har läst och TACK om du bidrar, det betyder ALLT för dessa två underbara människor.

/Ida

Här är länken till facebookinsamlingen (dela den GÄRNA!)

Skärmavbild 2016-02-22 kl. 21.30.17

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Men hur kan jag ha missat detta? Underbara fina Ida! Du e en fantastiskt människa med ett otroligt stort och fint hjärta! ❤️ Finner lixom inga ord för ditt inlägg, du får dom i tårar. ❤️❤️❤️ Massor med kramar!!

  2. sanna

    Usch. .vet precis hur känns för dem. Har själv gått igenom 11!!! smärtsamma IVF försök.. men nu ligger jag här med en 4 månader gammal bebis.
    Kommer ihåg när jag läste att du blivit gravid och jag vet hur mycket jag gråtit och tänkt att ”alla blir gravida, men inte jag”. Man ska aldrig ge upp..det kommer lösa sig för dem. Ska försöka hjälpa till även om jag själv är skuldsatt upp över öronen.. och nu sitter vi här och planerar nästa ivf försök som innebär mer skulder.

  3. Sandra

    Halva min kommentar försvann? Märkligt. Oavsett är detta en sån sorg och jag har swishat i hopp om att det ska gå vägen för den.

  4. Hanna

    Det här träffar mig rakt i hjärtat och det gör så ont i mig. Jag önskar dom all lycka och självklart vill jag bidra. Stor kram

  5. maja

    Åh jag känner för dem , vi är oxå under utredning och kmr förmodligen få IVF. . Inga fel har de hittat på oss , vi är bara just ofrivilligt barnlösa.. det är en kamp..en kamp att hantera sorgen.hantera alla frågor & ibland taskiga raka kommentar Från människor man knappt känner..allt detta ska man ta och fortfarande försöka le..koppla av..koppla bort. . Ja fy satan va många vi är där ute som kämpar jag hoppas de får hjälp , kan tyvärr inte bidraga med något men hoppas de kmr gå vägen ♡

stats