Ida-Marie Isaksson

populära objektiv hos bloggare

   

Idag har jag varit iväg för att köpa ett nytt objektiv. Men det fanns inte inne så det blev inget köp. Jag är lite sugen på ett 24-70 mm (2,8g) från Tamron då jag sett det hos några bloggare som är duktiga på att fota. Dock var det sponsrade inlägg så jag skulle vilja veta lite mer innan jag köper.

Just nu använder jag ett 50mm 1,8g. Det är kanon för det ger ljusa klara bilder och bra djup i bilderna. Men det är ju ett fast objektiv och man måste ha typ 100 m mellan sig själv och objektet mans ska fota, vilket ät tröttsamt. Det är i princip omöjligt att fota större grejer inomhus pga det och jag kan inte fota spontant eller på mig själv. Och jag avskyr standardobjektivet, det blir för dåliga och mörka bilder med det. Så jag vill ha ett med liknande egenskaper som 50 mm-objektivet  men som man inte behöver stå 100 meter bort för att ta bilder med. Jag tror det är ett typiskt ”blogg-objektiv” jag är ute efter, men jag är inte helt hundra vilket. Jag vill kunna ta detaljbilder på mig själv, inredningsbilder, matbilder, detaljbilder, fota i varierande ljusförhållanden etc.  Lågt bländartal är viktigt, undrar om 2,8 duger? 

Är det någon därute som förstår vad jag snackar om och har något tips? Hit me isf ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats