Ida-Marie Isaksson

half speed.

DSC_0721

Måndag och full rulle. Jag och V har varit på gymmet (sjukgymnasten men jag gillar att kalla det gymmet för det låter friskare) och nu tar vi det lite lugnt hemma hela familjen. Jag går lite på halvfart just nu. Man kan säga att jag är sjuk och det är värken i min kropp som är boven. Jag ska träffa ortopeden denna vecka (äntligen) efter en låg tids väntan. Jag har ringt och ring för att få komma tidigare men det är helt omöjligt. Jag har tydligen benödem (som vätskefyllda blåsor i benet) och en broskskada i min opererade axel, så det är inte konstigt att den värker. Nästa vecka ska ytterligare en profession läkare blandas in. Jag hoppas på att få lite hjälp för jag vill slippa ha ont och jag vill gärna ha en förklaring till denna pina. Ni som inte är insatta undrar nog vad detta är för gnäll och kortfattat kan man väl säga att jag från början har trasiga axlar som ej går att åtgärda genom operation (det har the best of the best redan provat). De senaste månaderna har jag dessutom haft inflammationer i knän, höfter och händer, och jag har inte reumatism, så nått skumt pågår. Jag har kämpat med att få hjälp med axlarna länge och jag hoppas få lite nytt hopp att leva vidare på nu. Jag känner mig så handikappad ibland när jag knappt kan använda armarna och dessutom har svårt att gå långa sträckor. Det syns inte på utsidan men det känns på insidan kan jag lova.

Och hörni, pepp och positiva kommentarer är det jag behöver från er nu! <3

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Det syns inte utanpå

    Hej Ida,

    Vet inte på långa vägar tillräckligt mycket om dina besvär för att egentligen våga tipsa eller råda dig. Men.. kan inte låta bli och fråga om du läst på om Ehlers Danlos syndrom ä.k EDS? Det är en sällsynt diagnos som få inom läkarkåren känner till, men som kan ha symptom som de du har.

    Men som sagt, vet inte mycket alls om dina symptom, men det kanske kan vara värt att läsa om det. Lättläst information kan du hitta på deras riksförbund. Jag skulle råda dig att inte bara lösa dör utan googla runt lite för att få en bredare bild då det är en väldigt komplex sjukdom med många olika varianter. Man är ofta överrörlig, problem med leder, smärtor, värk etc. Det är en kollagen & bindvävsdefekt kortfattat beskrivet.

    http://www.ehlers-danlos.se/index.php?ID=20000

    Detta är en vild chansning och jag kan vara ute och cykla helt 🙂 men Oavsett vad så förstår jag precis din känsla när du skriver att ”det syns inte utanpå”. Jag har själv EDS, det syns inte utanpå, men på insidan känner man sig helt trasig. Och har problem med leder, smärtor och värk!

    Hoppas du finner lösningar och får svar, oavsett om det är EDS eller ej.

  2. Jenny

    Usch vad tråkigt att läsa! Smärta är aldrig roligt och ännu värre om inte orsak hittas! Hoppas att något av det ovan kan ge tips till dig!
    Jag gick med en långvarig inflammation i ryggen och fick tipset inom alternativ medicin att äta 1msk gurkmeja per dag (på mat eller att dricka m vatten) ingen smaksensation direkt. Det blev bättre, sen om det var gurkmejan eller koropraktorn eller kombinationen. Ja det vet jag inte. Men vem vet det kanske är värt att testa?!
    Styrkekram och all lycka till att du snart mår bra igen

  3. Jessica

    Prova sluta ät gluten? Det är ju en stor bov vad gäller inflammatoriska processer i kroppen. Märkte snabbt att min knäsmärta försvann när jag slutade äta gluten!

  4. Malin

    Nä men vad sjutton e det jag läser 🙁 Jag hade ingen aning om att det var så här jobbigt och att du mår så dåligt igen. All styrka till dig finis. Jag håller tummarna att det vänder snart. Kram på dig!

  5. Kia

    Hej

    Det tynger mig att läsa att du mår så dåligt. Men vilken kämpe du är!!! Med all denna smärta strålar du energi till så många människor.

    Min syster har samma problem de hittade problemet efter att dem kollat nervbanorna i hjärnan. Be om det för syrran fick kräva det innan det hände något!! ♡♡♡♡> DU fixar detta som ingen annan kramis

  6. sanna

    Hoppas att någon kan hjälpa dig. Min mamma har psoriasis arthritis vilket gör att hon får ont och värk och leder etc. Har du kollats för det? Tack för en fin och inspirerande blogg 🙂

  7. Sara

    Åh det är ju så fruktansvärt att gå med smärta. Hoppas hoppas att de finner en lösning på ditt problem! Du verkar vara en så härlig tjej! Pepp pepp pepp till dig!

  8. Lina

    Usch stackars dig! 🙁

    Kan inte föreställa mig hur det känns, men förstår att det är fruktansvärt jobbigt för dig. Jag håller verkligen både tummar och tår att du får en korrekt diagnos snarast, och en verksam behandling därefter.

    Funderar på vad det kan vara (med tanke på att det inte är någon reumatisk sjukdom du drabbats av).
    Har du möjligtvis släktingar med psoriasis eller psoriasisartrit?
    Du måste bära på generna för att utveckla denna sjukdom, och en vanlig debut av sjukdomen är just i leder, senor och muskelfästen. Framförallt just knän och höfter brukar inledningsvis drabbas. Det finns många bra behandlingsmetoder, om det skulle visa sig vara detta du drabbats av.
    Vid diagnostisering saknar blodprovet reumatoid faktor (Rf) och sänkan är oftast normal, och därför skiljer sjukdomen sig från ledgångsreumatism.

    Oavsett vad det nu är du drabbats av, så hoppas jag i varje fall att det blir bra snart.

    Rekommenderar dig att köpa ett bra omega3-tillskott, så mjukar du upp dina leder inifrån.

    Massa styrkekramar! KryaKrya!

  9. Frida

    Jag har reumatism och kan verkligen relatera till din smärta. Min bromsmedicin fungerar som den ska så jag kan (som tur är) leva utan smärta nu. Håller tummarna för att läkarna hittar en lösning för din smärta. Kramar

  10. Karin Nordin

    Hej!
    Det låter inte kul alls och jag hoppas verkligen att de kan hjälpa dig bli av med vad det nu är. Själv fick jag något som i folkmun kallas för amningsreumatism (månader efter att jag slutat amma). Det är ingen officiell diagnos eller sjukdom enligt läkekonsten MEN som term finns den. Googla gärna på ”amningsreumatism”. Jag hade ont på precis samma ställen som dig även efter att jag slutat amma. Det gick över till slut.

    Det värsta är ju när man själv känner att något är fel men läkaren inte hittar ”något”. Hoppas det går över snart!!

    Kram till dig

stats