Ida-Marie Isaksson

Juica / Juice detox

paris-detox

Ända sedan jag hörde om filmen Super Juice Me! så har jag velat testa denna typ av detox som blivit så populär: nämligen att juica. Kortfattat så handlar filmen om personer med kroniska sjukdomar och hur de påverkas av att dricka enbart juicer, resultatet är häpnadsväckande. Så med min kroniska smärta kan det kanske vara en poäng att försöka på riktigt. Jag har ju tidigare testat att detoxa lite mindre harcore och har verkligen känt att det gjort nytta för både kropp och knopp. Att juica innebär att man under ett visst antal dagar bara dricker juicer, inget annat för att rena kroppen från toxiner och slaggprodukter.

Nu har jag äntligen flyttat hem från Grekland, varit gravid och ammat klart och sånt som stoppade, så nu var et dags att testa.
Jag googlade lite och hittade ilovejuicing.se som håller till i Malmö och nu är jag igång.
Juicerna består av 100% färskpressad frukt. Sveriges enda 100% Kravmärkta och EU-Ekocertifierade kallpressade juicer.
Man dricker 6 stycken per dag och de är lite anpassade efter dagens rytm så att säga. Jag valde Paris Detox som är på nivå 2 av 3.
Jag kan meddela att juicerna är kanongoda, riktigt bra smak! Såklart ingen hallonsmoothie, men det hade jag inte förväntat mig heller. Men det är en konst att få grönsaksjuicer goda, de blir lätt beska eller sura. Men dessa är bara fräscha. Och 4:an är heeeelt underbar. Jag tänkte uppdatera lite mer ”dag-för dag” så jag gör helt enkelt en Detox-kategori där alla inlägg samlas för alla intresserade.

– – –

Denna text är lånad från I Love Juicing’s hemsida där man kan läsa mycket intressant om juice-detox / juicing:  Restaurangmat, snabbmat, processad mat, vin-öl-sprit samt stress belastar vårt naturliga reningssystem. Lägg till kaffekonsumtion, lite mediciner och en miljö med dålig luft, osynliga kemikalier och dåligt vatten och det är rätt klart att vårt inbyggda renings- och försvarssystem inte klarar av att hålla kroppen läkt och i ett hälsosamt tillstånd.

Vi klarar oss från dag till dag men kroppen fungerar inte optimalt, kroppen bryts sakta ner och börjar visa varningssignaler samt påverkar vårt sinnestillstånd.

Med tiden byggs det upp lager av toxiner i våra vävnader som resulterar i små obalanser i vårt system som visar sig som, smärtor (axlar, öron, armar, ben, mage etc.), allergier, dålig matsmältning, hård mage, viktökning samt ett tillstånd av trötthet och uppgivenhet och låter man detta fortgå så kommer det med stor sannolikhet leda till ett kroniskt sjukdomstillstånd.

En I Love Juicing Juice Detox förser kroppen med alla de viktiga näringsämnen, mineraler och enzymer som den behöver för att fungera och frodas, så att den kan bli alkalisk och genomgå en optimal detoxifiering och samtidigt reducera belastningen på matsmältningssystemet och ge det maximal vila och återuppbyggnad. Det viktigaste av allt är att du ger kroppen en möjlighet att trycka på reset-knappen för din hälsa och gå från svårstartad till ostoppbar.

Nu kör vi!

LOVE I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Funderar också starkt på att testa detta inom kort. 🙂

    och till er som frågar om amning, det handlar faktiskt inte alltid om att inte vilja amma längre…inte alla som kan fortsätta amma osv. Har ni tänkt på det?

stats