Ida-Marie Isaksson

pregnancy workout.

DSC00736

DSC00735

God morgon fina ni och TUSEN TACK för alla fina lyckönskningar!
Jag ska berätta mer om allt under tidens gång!

Idag tog jag en liten sovmorgon och fick slänga på mig kläderna för att hinna ner innan frukosten stängde. Njuter fortfarande av lyxen med serverad frukost, snart kommer man nog att vara döless på detta hotell.
Efter frukost och lite tvättbestyr så drog jag med mig Matilda (Mårtenssons tjej) till SATS och körde lite. Detta med gravidträning är helt nytt för mig och jag känner mig helt lost. Nu har jag vilat pga återkommande höftproblem (foglossning). När man blir gravid så frigörs ett hormon som löser upp lederna, detta för att man ska kunna klämma ut ett barn genom bäckenet så småningom. Jag har dock redan från start väldigt lösa leder så det är ingen bra kombo för mig.
Hej foglossning! Helst ska jag inte göra någonting. Men trimmade muskler är det enda som håller ihop min kropp. Snacka om svårt! Så om någon känner någon duktig PT med erfarenhet att ledproblem/foglossning eller någon bra träningsblogg så får ni gärna hojta till! Idag vågade jag mig på 20 min promenad på löpbandet och lite styrketräning för axlarna. Hoppas jag inte får sota för det!

– – –

Good morning and Thank you for all your comments. I’ll tell you more about the pregnancy as the time goes by.

Today I’ve been at the gym for the first time in a while. I’ve had problems with my hip for months now but I need to keep fit due to my loose joints.  Pregnancy automaticcally makes your joints looser so I’m a rubberwoman right now and theres nothing you can do about it, just rest. And that’s not an option for me. So if you have som good tips, hit me! Today I walked slowly for 20 min on the treadmill and then did some shoulder strenght. Let’s hope It did well!

LOVE / I

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej hej! Jag är också gravid och fick tidigt (redan i vecka 9) problem med bäcken/rygg/baksida.. Som du skriver beror det på hormonerna mm.. Nu är jag i v.20 o kan fortfarande inte gå en lång promenad i raskare takt utan att få väldigt ont i baksidan/svanskotan 🙁 Jag har fått många bra tips av en kvinna på Naprapatvärkstan i Sthlm, dom är specialiserade på gravida. Hon sa att man tror att promenader är det mest skonsamma men det är helt tvärtom! Jag blev rekommenderad cykling och crosstrainer och det fungerar super bra 🙂 (för mig i allafall) styrketräning kör jag på som vanligt med, dock inte så mkt benböj med vikt.. Lycka till!! 😀 kram

 2. Wick

  stort grattis till att va preggo! grymme att hålla igång träningen så kroppen orkar med – men med måtta… 😉 vilken vecka är du i?

 3. Maria

  Jag följer både lofsan.nu och olga rönnberg på Facebook. De är båda duktiga pt:s som kan gravida kroppar och efter-födsel-kroppar. Lycka till med allt!

 4. Emma

  När jag var gravid träna jag tillsammans med en PT som är sjukgymnast i botten fick lite olika pass utav henne beroende på vecka och hur kroppen kändes. Hon tips om Olga Rönnbergsbok gravid träning för nyblivna föräldrar, Den är bra väldigt basic men det står en hel del bra saker. Jag gick mina sista ca 8 veckor på mammabarn träning som dem hade på mitt jobb. Då anpassa jag övningarna för mig. Men mycket fokus på baksidan (rumpa, lår, rygg, axlar, sen armar) Lite bröst men inte så mycket mer. Så ta hjälp av en PT en gång eller likande.

 5. BeaS

  Fina du!! Jag kände också av fogarna i början men körde på med ridning, promenader och lite anpassad styrketräning och som tur var så gick besvären över. Jag tror på att träning alltid är bra, soffliggande gynnar ingen 🙂 //Bea

stats