Ida-Marie Isaksson

How I do my curls.

DSC_0298

Några har senaste tiden frågat hur jag får till mina lockar. Det är tack vare denna lilla trollstav, Cerawand 25-38 mm, som jag har fått äran att testa. Den är helt överlägsen och riktigt prisvärd. Den blir snabbt varm och man ställer in den digitalt upp till 220 grader. Det tar knappt en minut innan den är redo. Den är effektiv och det går att locka stora hårpartier i taget om man som jag vill ha ganska mjuka lockar. Och lockarna håller bättre än men de locktänger jag har sen tidigare med samma tämligen stora diameter.

Du hittar Cerawand locktång på styleport.se. De har även den eftertraktade Curl Secret från BaByliss i sitt sortiment just nu!

DSC_0003-2

Hur jag gör:

1. Dela upp. Jag delar upp underhår och överhår i 2 delar, sedan börjar jag med underhåret och gör det i ca 4-6 delar, det är ju beroende av hur tjockt hår man har. Jag använder Moroccanoil Heat Styling Protection, som skyddar håret men lämnar det ändå mjukt och lätt.
2. Locka underhåret. Jag lockar det ”utåt” från ansiktet och med locktångens tjocka del närmast ansiktet, toppen snett neråt och bakåt. (håll locktången mer horisontellt om du vill ha mer runda lockiga lockar) Hårslingan tvistar sig lite när man lindar utan att byta grepp och så ska det vara. Jag lockar bara nedre halvan av håret då det passar min huvudform bäst. Underhåret lockar jag lite mer eftersom det ligger underst och är längre, det hänger lätt ut sig.
3. Locka överhåret.  Jag fäster ihop det lockade underhåret med en klämma och släpper ner överhåret. Detta lockar jag inte lika varmt men väldigt noggrant och jag har locktången mer vinklad med toppen neråt för att inte så för stor kontrast mellan rakt och lockigt. Om man inte är nöjd med lockarnas form så kan man testa att hålla locktången mer horisontellt när man börjar linda hårslingan, man får testa sig fram.
4. Låt svalna, borsta och finish. När det är färdigt och har svalnat (viktigt!) så borstar jag igenom det och sprayar ev ner lite lösa hårstån.

Voila!

 

DSC_0081

DSC_0035

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats